Bitcoin alapú fizetési megoldásokat vezet be a Mastercard

Bitcoin alapú fizetési megoldásokat vezet be a Mastercard
Bitcoin alapú káryás fizetési megoldásokat vezet be három ázsiai kriptokereskedelmi plaftormmal együttműködésben a globális kártyakibocsátó Mastercard

A november elején kiadott közlemény szerint a Hongkongi székhelyű Amber Group, a Bitkub thaföldi kriptotőzsde és az ausztrál kereskedelmi platform, a Coinjar a Mastercarddal közösen azt ígéri, hogy kriptovaluta alapú betéti- és hitelkártyákat dobnak piacra, amely elérhető lesz mind üzleti, mind magánfelhasználók részére - írja a Forbes nyomán a kosarertek.hu.

Az ígéretek szerint minden kártyatulajdonos valós időben konvertálhatja majd az egyes kriptovalutákat valódi pénzre, amelyet minden olyan helyen elfogadnak majd, ahol a Mastercard kártyákkal egyébként is fizetni lehet – legyen szó online vásárlásról, vagy akár készpénzfelvételről.

Mint a Mastercard írja, a együttműködésre épp akkor kerül sor, amikor minden rekordot megdönt az érdeklődés a délkelet-ázsiai piacokon a kriptovaluták iránt. A pénzügyi rendszer óriása közleményében kifejti azt is, hogy, az általuk megkérdezett felhasználók közel 46 százaléka fejezte ki érdeklődését a blokklánc-technológián alapuló pénzügyi tranzakciók iránt, szemben a világszerte tapasztalt 40 százalékkal.

A Mastercard a legnagyobb riválisával, a Visával már jó ideje harcol a vezető pozícióért a kriptovaluták piacán. Ebben a harcban az idén komoly fokozatra kapcsolt a New York állambeli székhelyű cég, hiszen a két nagy amerikai kártyakibocsátó egyikeként éppen múlt hónapban jelentette be, hogy a New York cityben székelő Bakkt Holdingssal írt alá együttműködést, melynek elsődleges célja éppen a kriptovaluták digitális eszközként való bevezetése.

Az év első felében, 2021 áprilisában pedig a Mark Zuckerberggel a Facebook-alapításon összekapó Winklevoss fivérek cégével, a Geminivel kötöttek hasonló megállapodást, melynek lényege, hogy kriptovaluta-alapú hitelkártyákat hoznak forgalomba az Egyesült Államokban. Tették mindezt válaszul a konkurens VISA lépésére, amely alig egy hónappal ezelőtt kötött nagyon hasonló tartalmú együttműködési szerződést a szintén kriptovaluták átváltásával foglalkozó kereskedelmi platformmal, a Crypto.commal. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, MasterCard