Az intézményi befektetők 88 százaléka szerint jók a kriptoeszközök hosszútávú kilátásai

Az intézményi befektetők 88 százaléka szerint jók a kriptoeszközök hosszútávú kilátásai
A Binance június végén közzétette a Kriptoeszközök jövője (Crypto Outlook Survey) című felmérése eredményeit. E szerint a világ legnagyobb kriptotőzsdéje intézményi befektetőinek közel kétharmada (63,5%) kedvező fejleményeket vár a digitális pénzeszközök piacán az elkövetkező 12 hónapban. A válaszadók túlnyomó többsége (88%) a kriptoeszközök kilátásait a következő évtizedre vonatkozóan is pozitívan ítéli meg.

A Binance friss, Kriptoeszközök jövője* című felméréséből az derül ki, hogy a platform intézményi befektetői szerint a kriptoeszközök felhasználási területeinek folyamatos bővülése (26,9%), az egyre átláthatóbb szabályozási környezet (25,3%) járulhatnak hozzá elsősorban a digitális pénzek szélesebb körű elterjedéséhez, jóval kevésbé a magas árak (3,4%). Az intézményi befektetőket nem befolyásolják döntéseikben a piac rövidtávú kilengései sem.

A tanulmány legfontosabb megállapításai:

  • Az intézményi befektetők többsége (47,1%) az elmúlt év zajos piaci eseményei ellenére is megtartotta kriptoeszközeit, több mint egyharmaduk (35,6%) még növelte is a befektetéseit ebben az időszakban. A megkérdezetteknek csak a 17,3% csökkentette a kezelésében lévő kriptoeszközök állományát.
  • A válaszadók többsége azt tervezi, hogy a következő 12 hónapban vagy még több kriptoeszközt fog vásárolni (50%) vagy a jelenlegi szinten fogja tartani (45,7%) a befektetéseit. A befektetőknek mindössze 4,3%-a jelezte, hogy csökkenteni fogja a kriptóban meglévő kitettségét.
  • Miközben az elmúlt évben a Bitcoin és a kriptovaluták megítélése lényegében azonos volt (44,7% és 47,8%), mostanra több válaszadó nyilatkozott pozitívabban a Bitcoinról (47,3%) mint a kriptovalutákról általában (33,2%). Ezzel összhangban a befektetők 22,1 százaléka fogalmazott meg borúlátó véleményt a teljes kriptoszektorról, a Bitcoinról viszont csak 4,8 százalékuk.
  • A befektetők 42,8 százaléka értett egyet azzal, hogy a legmeggyőzőbb érv a kriptovaluták mellett az, hogy magas hozamokat kínálnak. Ezt követte 37,5 százalékkal az a megfontolás, hogy érdemes hosszútávon is elköteleződni egy gyorsan fejlődő új technológia mellett.
  • A központosított tőzsdék elsődlegesen a kriptovaluta-kereskedelem platformjai (90,5%), másodsorban (58,2%) letétkezelési tevékenységeket bonyolítanak le ezen a felületen az intézményi felhasználók. Az adott platform kiválasztásában a likviditás (28%), a biztonság (26%) és a reputáció (22,5%) játszik szerepet.

„Az intézmények jellemzően hosszú távra terveznek, amikor egy új piacra belépnek. Felmérésünk azt igazolja, hogy a kriptoeszközök esetében is ez a helyzet. Ezt támasztja alá, hogy a válaszadók többsége bizakodó a kriptoeszközök hosszútávú kilátásait illetően, és hogy nagyobb jelentőséget tulajdonít a felhasználási területek bővülésének, mint az áraknak. A válaszok összhangban vannak a saját adatainkkal is, amelyek szerint a Binance-nél az intézmények befektetési állománya egészséges ütemben gyarapodik, a 2021 negyedik negyedévében tapasztalt piaci boom óta 89 százalékkal növekedett. A felmérés mind nekünk, mind a felhasználóinknak számos fontos tanulsággal szolgál, amelyeket a jövőbeni termékkínálatunk kialakításakor is figyelembe fogunk venni” – mondta el Catherine Chen, a Binance VIP- és intézményi részlegének vezetője.

A teljes felmérés ide kattintva érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptopénz, Binance