Az NFT-k megnyitották a kaput a kriptopénzek felé

Az NFT-k megnyitották a kaput a kriptopénzek felé
Cuy Sheffield, a Visa kriptopénzekért felelős vezetője úgy véli, hogy a nem-helyettesíthető tokenek megnyitották a kapukat a kriptopénzek piacára a zene, a művészet, a kultúra és a sport iránt érdeklődők előtt. Emellett az olyan mémérmék, mint a Dogecoin és a Shiba Inu felkeltették a társadalom figyelmét, és több résztvevőt hoztak a kriptoszektorba.

A Singapore Fintech Festivalon nemrégiben tartott panelbeszélgetésen Cuy Sheffield, a Visa egyik felsővezetője és a vállalat kripto-részlegének feje elmondta, hogy a nem-helyettesíthető tokeneknek köszönhetően rengeteg új ember jelent meg a kriptotérben - írja a bitcoinbazis.hu.

Az NFT-k előtt a digitális eszközök elsősorban a pénzügyek és az arany iránt érdeklődők számára volt igazán vonzó, most azonban a zene, a kultúra, a sport és a művészet rajongói is érdeklődnek az eszközosztály iránt – vélekedett.

“A kripto kultúrálissá, menővé válik. Korábban ha valaki kriptóba fektetett, az elég furcsa volt. Ma menő.”

Egy másik tényező, ami növelte a kriptopénzek globális népszerűségét, az olyan mémérmék felemelkedése, mint a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB). Ezt már Yusho Liu, a Coinhako kriptotőzsde társalapítója jegyezte meg ugyanezen a panelbeszélgetésen.

Kevin Lim, a szingapúri Temasek befektetési cég igazgatója a maga részéről azt mondta, hogy az ezen tokenek iránti óriási keresletet elsősorban az emberek spekulációs és pénzkeresési vágya hajtja.

Spekuláció ide vagy oda, a Shiba Inu idén a kriptopénzek piacán az egyik legjobban teljesítő eszköz volt. Nemrég az AMC Theaters mozilánc jelentette be, hogy felveszi a népszerű mémérmét a digitális eszközfizetési lehetőségek listájára, miután Adam Aron, a vállalat vezérigazgatója a Twitteren közvélemény-kutatást indított arról, hogy érdemes-e a cégnek ilyen lépést tenni. A szavazók 81,4%-a igennel válaszolt.

NFT-t mindenkinek

Idén az NFT-őrület mindenkit utolért, mivel számos híresség, zenész, színész és sportklub csatlakozott a trendhez, és indította el saját digitális gyűjteményét.

A 15-szörös Grammy-díjas Marshall Bruce Mathers III – ismertebb nevén Eminem – a Nifty Gateway-vel együttműködve egy digitális szettet adott ki Shady Con néven.

A filmrajongóknak is megvolt a lehetőségük, hogy csatlakozzanak az NFT-hájphoz. Nemrégiben minden idők egyik legnagyobb filmrendezője, Quentin Tarantino egy digitális gyűjteményt dobott piacra hét “titkos NFT-vel”, amelyek a Pulp Fiction vágatlan jeleneteit tartalmazzák.

Számos futballklub sem bírta megállni és nem-helyettesíthető tokengyűjteményt kínált a szurkolók számára. A közelmúltban például az FC Barcelona döntött úgy, hogy csapat ikonikus eseményeit egy NFT-kollekcióba gyűjti össze.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: NFT, kriptopénz