A Magyar Vöröskereszttel indít gyűjtést az Auchan az ukrajnai menekülteknek

A Magyar Vöröskereszttel indít gyűjtést az Auchan az ukrajnai menekülteknek
Többféle gyűjtéssel segíti az Auchan Magyarország az ukrajnai menekülteket. A haté-kony fellépés érdekében a Magyar Vöröskereszttel működnek együtt, hiszen hazánk legnagyobb humanitárius szervezete a kezdetektől részt vesz az ukrajnai menekültek fogadásában és ellátásában a keleti határ mellett és Budapesten.

Az Auchan Magyarország többféle gyűjtéssel kívánja segíteni a Magyar Vöröskereszt hu-manitárius munkáját, amit az Ukrajnából érkező menekültek, illetve a Kárpátalján maradtak érdekében végez. A szervezet két nagy határmenti városra, Záhonyra és Lónyára össz-pontosította jelenlétét, de a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőnél is részt vettek a menekültek fogadásában, élelmezésében, tájékoztatásában és elhelyezésében, ahogy Budapesten is a Nyugati pályaudvaron. A szervezet eddig két többtonnás segélyszállít-mányt vitt a kárpátaljai Beregszászra és Ungvárra, amit az Ukrán Vöröskereszt Kárpátaljai Megyei Szervezete kapott meg az ottmaradók ellátására, a harmadik szállítmány épp most ér célba a határon túlra.

Az Auchan Magyarország ezt a kiterjedt humanitárius tevékenységet három módon is tá-mogatja: anyagilag, önkéntes munkával és gyűjtés szervezésével, amihez többféle módon is csatlakozhatnak a vásárlók.

Március 9-től az online rendelők kétféle adománycsomagot is vásárolhatnak a Magyar Vöröskereszt számára, amelyeket a szervezet közvetlenül a bajba jutottak között oszt szét. Az egyik csomaggal, ami többek között babaételt, pelenkát, cumisüveget tartalmaz, a leg-kisebbeken lehet segíteni, az élelmiszercsomagba pedig olyan könnyen elfogyasztható termékek kerültek, mint az ásványvíz, üdítő, abonett, nápolyi, poharas leves, májkrém.

A Bizalomkártyával rendelkező vásárlók a vásárlásaik után kapott Bizalompontjaikat hol-naptól (március 10.) ajánlhatják fel a Magyar Vöröskeresztnek, akik ebből meg tudják venni azokat a termékeket, amelyekre a gyorsan változó krízishelyzetben éppen a legnagyobb szükség van. A gyűjtést a vállalat indítja 10 millió Bizalomponttal, azaz 5 millió forinttal, eh-hez csatlakozhatnak a vásárlók a Bizalomkártya felületen könnyen és gyorsan kivitelezhe-tő digitális adományozással, amelynek működését a korábbi sikeres akciókból már jól is-merhetik.

Ezen a hétvégén (március 11. és 13. között) áruházi gyűjtést is rendeznek a 18 Auchan hi-permarketben. A kihelyezett gyűjtőpontokon összegyűlt adományokat szintén a Magyar Vöröskereszt viszi el oda, ahol a leginkább szükség van rájuk. Miután a Magyar Vöröske-reszt munkatársai rendkívül leterheltek a menekültek ellátása miatt, ezúttal az áruházi gyűjtésben az Auchan Magyarország munkatársai vesznek részt önkéntesként.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!