A Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely a telekommunikációs szektorban

A Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely a telekommunikációs szektorban
A PwC Magyarország hetedik alkalommal mérte fel a hazai munkaerőpiaci preferenciákat és adta át az Év Legvonzóbb Munkahelye díjakat. A kutatás eredményeként – immár hatodik éve – a Magyar Telekom nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat a telekommunikációs szektorban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a PwC Magyarország 2023-ban is átfogó kutatást indított annak érdekében, hogy megismerje a hazai munkavállalók munkahelyválasztási preferenciáit és a munkaerőpiac legfőbb mozgatórugóit. A felmérésben 14 évnél idősebb diákokat, hallgatókat és munkavállalókat kérdeztek meg, a kérdőívet több, mint 80.000 fő töltötte ki. A kutatás rámutatott arra, hogy a munkavállalók számára a stabilan magas inflációs környezetben továbbra is az egyik legfontosabb szempont az egzisztenciális biztonság. Így a versenyképes alapbér mellett az egyéb pénzbeli juttatásokat kínáló munkahelyeket ítélték a legvonzóbbak, ugyanakkor a munka tartalma, a magánélet tiszteletben tartása, valamint a csapat és a vezető szerepének növekedése mind arra mutatnak, hogy a munkavégzés azon körülményei is fontosak számukra, amelyekre a vállalati kultúra és a közvetlen felettes van hatással.

A telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelye elismerést – immár hatodik éve zsinórban - a Magyar Telekom érdemelte ki. „Büszkék vagyunk arra, hogy szektorunkban évek óta a toplista élén állunk a hazai munkavállalók visszajelzése alapján. A felmérés emellett azért is fontos számunkra, mert tűpontos képet ad a hazai munkaerőpiaci helyzetről, a legfontosabb munkahelyválasztási szempontokról. Munkáltatói márkaépítési stratégiánk fontos eleme, hogy a stabil keretek biztosítása mellett fejlődési lehetőséget, szakmai közösséget és élményt adjunk kollégáinknak. Belső elégedettségi felmérésünk eredményei rendre megerősítik azt, hogy valóban vonzó, szerethető munkahelyet építünk, ahol a tapasztalt szakemberek és a pályakezdő fiatalok egyaránt megtalálják számításaikat”– emelte ki az elismerés kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!