A Bitcoin alapítójának 70 százalékkal csökkent a vagyona

A Bitcoin alapítójának 70 százalékkal csökkent a vagyona
Ha Satoshi Nakamoto még mindig birtokolja az érméket, akkor portfóliójának nettó értéke a mostani árfolyamon számolva több mint 20,5 milliárd dollárt ér.

2021 novemberében a Bitcoin alapítója, Satoshi Nakamoto az egyik leggazdagabb személynek számított a 69 milliárd dolláros vagyonával Bitcoinban. A Forbes 2021-es listáján az első 20 között szerepelt. Az elmúlt 8 hónapban azonban hátrébb került  a sorban, és jelenleg a 79. helyen áll – írja a bitcoinbazis.hu.

Becslések szerint Nakamoto a világ legismertebb kriptovalutájának megalkotásának korai szakaszában 600 000 és 700 000 Bitcoint bányászhatott ki. Ezzel ellentétben olyan feltételezések is vannak, amelyek szerint körülbelül 1 millió BTC-t szerzett egyetlen csúcskategóriás számítógéppel. Ha Nakamoto még mindig birtokolja az érméket, akkor portfóliójának nettó értéke a mostani árfolyamon számolva több mint 20,5 milliárd dollárt ér.

A Bitcoin feltalálójának a kilétét a mai napig homály fedi. Nem tudni, hogy nő vagy férfi, egy ember áll a név mögött, vagy több, és az sem biztos, hogy valóban egy japán emberről van szó. A projekten másokkal együtt dolgozott, de minding figyelt arra, hogy semmilyen személyes információ ne derüljön ki róla.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!