50.000 dollárnál is többet ér most egy Bitcoin

50.000 dollárnál is többet ér most egy Bitcoin
Május 15.-e óta ez az első alkalom, hogy a bitcoin elérte ezt a mérföldkövet. A Bitcoin társai is előretörtek: az Ethereum több mint 3%-kal, míg a Dogecoin közel 2%-kal emelkedett.

A Bitcoin egész hétvégén e határ közelében mozgott, mielőtt végül keleti idő szerint vasárnap esti órákban átlépte azt, írja az ÁrfolyamTudós.hu.

A kriptopénz azután is lendületet kapott, hogy a PayPal bejelentette, hogy lehetővé teszi négyféle kriptopénz, a bitcoin, az ethereum, a litecoin és a bitcoin cash - vásárlását, tartását és eladását az Egyesült Királyságban.

Ez a bejelentés a vállalat kriptopénz-kínálatának első nemzetközi kiterjesztése az Egyesült Államokon kívül, ahol tavaly októberben indította el a szolgáltatást.

Ezzel a lépéssel a kriptovalutákhoz való hozzáférés, a tudás és a kriptovaluták felfedezése az Egyesült Királyságban is mainstreamé, azaz a széles közönség által elérhetővé válhat.

A kriptopénzek számára viharos hónapokat tudhatunk magunk mögött. A Bitcoin, amely áprilisban közel 65 000 dolláros történelmi csúcsot ért el, júniusban 28 800 dollárig zuhant, miután Kína fokozta a digitális valutákkal szembeni kemény fellépését.

Ezt követően a Bitcoin hetekig 30 000 és 40 000 dollár között ingadozott, a múlt hónapban kezdett kilábalni a mélypontról, amikor a nagy technológiai óriások jelezték - vagy jelezni látszottak -, hogy támogatják a digitális valutákat.

Júliusban az Amazon álláshirdetést tett közzé egy digitális valuta és blokklánc termék vezetői pozícióra, ami a kriptovalutákat az egekbe repítette. A hirdetés a technológiai vállalat kriptovalutákkal kapcsolatos jövőbeli szerepvállalásával és a születőben lévő digitális valutaágazat további legitimálásának lehetőségével kapcsolatban keltett feltűnést.

A bitcoin és társai a múlt hónapban a Tesla és a Twitter vezérigazgatóinak, Elon Musknak és Jack Dorsey-nak megjegyzései miatt is lendületet kaptak, mivel mindketten megosztották, hogyan építették be vagy tervezik beépíteni a digitális valutákat a vállalkozásukba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, ethereum