4 dolog, amit érdemes tenni a kriptovaluták medvepiacán

4 dolog, amit érdemes tenni a kriptovaluták medvepiacán
Amikor a kriptoeszközök kétszámjegyű veszteségeket könyvelnek el, nem könnyű higgadtnak maradni. De ne dugja homokba a fejét: kövesse ezeket az egyszerű lépéseket, és hozza ki a legtöbbet ebből a medvepiaci lehetőségből.

Amikor a kriptoeszközök kétszámjegyű veszteségeket könyvelnek el, nem könnyű higgadtnak maradni. De ne dugja homokba a fejét: kövesse ezeket az egyszerű lépéseket, és hozza ki a legtöbbet ebből a medvepiaci lehetőségből - írja a bitcoinbazis.hu.

Az elmúlt hét napban több mint 328 milliárd dollár tűnt el a globális kriptovaluta-piacról. Ez több, mint a Pfizer gyógyszeripari óriás piaci kapitalizációja. Sok befektető, akár új, akár a veterán, a zuhanó piac csapdájába kerül, és nem tud komoly veszteség nélkül eladni.

Az adatok szerint a bitcoin befektetők 28%-a és az ethereum befektetők több mint 31%-a “pénz nélkül maradt”, vagyis a két kriptovaluta ára mostanra alacsonyabb, mint amennyit fizettek érte. Más eszközök, például a Cardano esetében a befektetők több mint 87%-a van mínuszban.

Vásároljon kriptovalutát alacsony áron dollár-költség átlagolással

Amikor a piacok vadul ingadoznak, túlságosan is könnyű a kriptovaluta-kereskedelem rossz oldalára kerülni. Azok a befektetők, akik visszatartottak tartalékot fiat valutából vagy stabil érmékből, vagy elkölthető tőkével rendelkeznek a bankszámlájukon, képesek lesznek “az esést megvásárolni”. Ez a kriptoiparban elterjedt kifejezés arra a gyakorlatra vonatkozik, amikor egy bizonyos mennyiségű kriptovalutát felvásárolnak, amikor a piacon jelentős lefelé irányuló korrekció történik.

Az elgondolás az, hogy ha és amikor az árak visszatérnek a korábbi csúcsra, akkor az esést vásárlók szép profitot fognak bezsebelni. Ez a gondolat a tőzsdei legenda, Warren Buffett hírhedt prédikációját visszhangozza, aki egyszer azt mondta: „Ha vér folyik az utcákon, vásárolj”.

Míg az esés megvásárlása egyetlen üzletkötésben is megtörténhet, a leginkább ajánlott stratégia az úgynevezett „dollár-költség átlagolás (Dollar-Cost Averaging, DCA)” megvalósítása. Ez a tartalékok kisebb részletekre történő felosztását és idővel több ügylet megkötését jelenti. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!