30 millió ember vértezte fel magát digitális tudással

30 millió ember vértezte fel magát digitális tudással
Magyarországon 43 ezret is meghaladja azok száma, akik továbbképezték magukat az ingyenes digitális kurzusokon.

A világ 250 országában harmincmillió embernek nyújtott segítséget a Microsoft és a LinkedIn annak érdekében, hogy a digitális gazdaságban is versenyképes tudással gazdagodjanak. Ez a tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában a tudás alapú gazdaságban.

„A technológia minden iparágat forradalmasít azáltal, hogy új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt. A cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés, hogy minél többen vértezzék fel magukat digitális képességgel, ez hosszú távon is meghatározza a lehetőségeinket. A Microsoft küldetése, hogy minél több embert és vállalatot segítsen hozzá ehhez a tudáshoz, lehetőséget biztosítva a fejlődéshez” – mondta a mérföldkő kapcsán Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője.

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub tanulni vágyó emberek millióit vonták be az oktatási programba az opportunity.linkedin.com oldalon keresztül, Magyarországon eddig 43652-en csatlakoztak az online továbbképzésekhez, így hazánk az 59.-ik a 250 ország rangsorában. A legnépszerűbbek a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző továbbképzések voltak.

Fotó: LinkedIn

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Microsoft, linkedin