Erre számíthat az építőipar és az ingatlanszektor 2024-ben!

Erre számíthat az építőipar és az ingatlanszektor 2024-ben!

Az elmúlt évben tapasztalt szélsőséges időjárási tényezők, tartósan magas olajárak és világpolitikai konfliktusok miatt kialakult általános recessziós félelem minden eddiginél jobban rámutatott az energetikai átállás és a villamosítás sürgősségére. Az egyre nagyobb arányban megújuló villamosenergia-termelés ellenére a folyamatosan növekvő szükségletek a legtöbb országban hálózati túlterhelést okoznak. Bár ezen tényezők várhatóan idén is velünk lesznek, de az épülettulajdonosok hatékonyan reagálhatnak a késztermékek, nyersanyagok és az energiahordozók folyamatosan növekvő áraira. A lehetőségekbe Szontág Balázs villamosmérnök, az Eaton szakértője nyújt betekintést.
Női építésvezetővel erősít a hazai cég

Női építésvezetővel erősít a hazai cég

Az európai országokhoz képest feleakkora arányban dolgoznak nők a hazai építőiparban. Angliában - egy friss, 2023-as kutatás szerint - 14 százalékban, Németországban 13 százalékban vannak jelen az építőipari munkaerőpiacon a nők, míg egy Kanadában, Ontarióban készült felmérés szerint is ez legalább 10 százalék. A hazai építőipari szektorban ez a szám alacsonyabban, 5 százalék körül mozog, azonban több szempontból is jót tenne a szektornak az, ha a nemek arányának tekintetében a női munkaerő aránya növekedne – derül ki a BUILD IT Mérnökiroda összefoglalójából.
Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.
A klímaváltozás hatása az építőiparra

A klímaváltozás hatása az építőiparra

A klímaváltozás egyre nyilvánvalóbb hatást gyakorol az építőiparra. A szélsőséges időjárás, az egyre melegebb nyarak, valamint a fenntarthatóságra vonatkozó szigorúbb szabályozások és társadalmi elvárások új kihívásokat jelentenek az építőipari vállalatok számára.
Csak az igazságra lehet márkát építeni az építőiparban!

Csak az igazságra lehet márkát építeni az építőiparban!

A jó márka az, amelyik mindig betartja és teljesíti, ami ígért. A Mapei 80 éve ígér tartós építési megoldásokat, amit be is tart. Ennek az újabb elismerése, hogy a márka idén is elnyerte a Superbrands és Business Superbrands díjat, mely alkalomból a vállalat betekintést enged a márkaépítési stratégiájába.
2/4