K&H: több fiatal számol nagyobb fizetéssel

K&H: több fiatal számol nagyobb fizetéssel

Döntő többségben vannak azok a fiatalok, akik az év folyamán fizetésük emelkedésére számítanak: a dolgozó 19-29 éves fiatalok 74 százaléka vár béremelést idén az első negyedéves K&H ifjúsági index szerint, ami az egyik legmagasabb arány az elmúlt több mint tíz évben. Emellett 22 százalékos azoknak az aránya, akik változatlan keresettel kalkulálnak a következő egy évben, a pesszimisták aránya pedig elenyésző.
K&H: többet várnának el a fiatalok

K&H: többet várnának el a fiatalok

Az állásukat stabilnak tartó fiatalok aránya az idei első negyedévben 47 százalékos volt a K&H ifjúsági index szerint, ami viszonylag alacsony szintnek számít a felmérés több mint egy évtizedes történetében. A 19-29 éves dolgozó fiatalok között tízből négyen érzik megbecsültnek magukat a munkahelyükön, ami nem jelent előrelépést a korábbi időszakhoz képest.
Sok fiatalnak hiányzik a munkahelyi megbecsültség

Sok fiatalnak hiányzik a munkahelyi megbecsültség

A dolgozó fiatalok fele, 51 százaléka érzi biztosnak a munkahelyét, mindössze 11 százalékuk mondta bizonytalannak az állását – állapította meg a K&H ifjúsági index felmérés a harmadik negyedévben. Az elmúlt fél évtized a dolgozó magyar fiatalok munkahelyeinek stabilitásában romlást hozott, miközben munkahelyi megbecsültségük nagyjából változatlan maradt, bár az idén hullámzó eredmények születtek.
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

A rendszeres sportolás kéz a kézben jár a boldog és egészséges élettel – ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből. Jó hír, hogy a fiatalok és szüleik egyaránt elismerik és megértik a rendszeres mozgás előnyeit. Ennek ellenére alig mozog a fiatal generáció: csak minden ötödik megkérdezett sportol rendszeresen, azaz hetente legalább öt órát. Ennek okai között a mindennapi elfoglaltságok, mint a tanulás, valamint olyan globális kihívások szerepelnek, mint a megélhetési nehézségek, a pandémia utóhatása vagy a klímaváltozás.
A fiatalok ismét megreformálhatják a turizmust: átadták a CheckINN Innovációs Verseny díjait

A fiatalok ismét megreformálhatják a turizmust: átadták a CheckINN Innovációs Verseny díjait

Átadták a hazai turizmus fellendítését célzó innovációs ötletekért járó díjat az országos CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen. Idén hazánk egész területéről, 18 egyetemről több, mint 100 hallgató jelentkezett. A legjobb csapatok 3 millió forintos ösztöndíjat kaptak. A nyertesek között van látássérültek turisztikai támogatását célzó projekt, SZÉP kártya applikáció, lovasturizmus fellendítését szolgáló program, valamint olyan digitális fejlesztés, ami a művészeket a lehetséges kiállítóhelyekkel köti össze, így kihasználva a mindkét fél számára előnyös szinergiákat.
1/15