Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének újonnan felvett 6 474 hallgatója online iratkozik be az idei tanévtől. Ez 2005 óta a legmagasabb felvételi létszám. 2023-ban nőttek az intézmény állami ösztöndíjas képzéseinek ponthatárai. A koronavírus járvány óta először emelkedett a BGE turizmus-vendéglátás alapszakára jelentkezők száma, a szeptemberben újonnan induló ellátásilánc-menedzsment mesterképzése pedig rendkívül népszerűnek bizonyult a jelentkezők körében. Augusztus 6-ig még a szakok többségére lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében.
Személyesen és online is elérhető idén a BGE állásbörzéje

Személyesen és online is elérhető idén a BGE állásbörzéje

3 karon, több mint 40 vállalati partner várja az érdeklődőket a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyeteme és a CaseSolvers közös állásbörzéjén. Idén április 18-20. között ismét személyesen látogatható, de virtuális formában is elérhető lesz a tavaly HR Best elismeréssel díjazott esemény, ahol interaktívan kereshetnek állást vagy szakmai gyakorlati helyeket a hallgatók.
Magyar siker a nemzetközi Hotelmenedzsment versenyen

Magyar siker a nemzetközi Hotelmenedzsment versenyen

Hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyetemének, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata az előkelő 5. helyen végzett az EMCup 2023 nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen. A hollandiai Maastrichtban 14 országból 28 neves egyetem részvételével február 12-13-án megrendezett többfordulós versenyen a BGE „Pioneers” csapata az 5. hely mellett elnyerte a „Best pitch-paper” díjat a legjobban kidolgozott és előadott ötletért. Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre dolgoznak ki innovatív ötleteket.
Mesterséges intelligenciával támogatott a BGE és a BOSCH közös okoslaborja Hatvanban

Mesterséges intelligenciával támogatott a BGE és a BOSCH közös okoslaborja Hatvanban

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyeteme, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a Hatvani Önkormányzat közösen kialakított okoslabort adtak át a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A mesterséges intelligenciával támogatott, ipar 4.0-s eszközökkel felszerelt labor ipari környezetben alkalmazott vezető technológiák megismerése mellett a digitális kompetenciák továbbfejlesztésére is lehetőséget biztosít a hallgatóknak.
Az akár egy év alatt is elvégezhető mesterszakok vitték a prímet a felsőoktatási jelentkezésekben

Az akár egy év alatt is elvégezhető mesterszakok vitték a prímet a felsőoktatási jelentkezésekben

Töretlen az üzleti képzések népszerűsége. A tavalyi évhez képest 23 százalékkal nőtt hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyetemére, a Budapesti Gazdasági Egyetemre (BGE) jelentkezők száma az Oktatási Hivatal által kiadott adatok alapján. Ezzel a BGE 2023-ban a jelentkezői összlétszámot tekintve az országos lista negyedik helyén végzett, egy hellyel előrébb, mint tavaly. Az egyetem mindhárom kara az ország 10 legnépszerűbb kara között szerepel, a Pénzügyi és Számviteli Kar pedig továbbra is a legnépszerűbb egyetemi kar hazánkban. Még a tavalyinál is több mesterszakos jelentkező jelölte meg elsődleges felvételi preferenciaként a BGE-t, és az országos átlagánál nagyobb mértékben nőtt az angol nyelvű képzésekre jelentkezők száma.
2/3