Szluka Beáta

Szluka Beáta

Szluka Beáta

Tovább az összes cikkéhez

Szluka Beáta kapcsolódó cikkei

Romantika, passzivitás és gaslighting a munkahelyünkön

Romantika, passzivitás és gaslighting a munkahelyünkön

Ahogy életünk számos területén, munkahelyünkön is magatartások és szokások vesznek körül bennünket. Ez a környezet kicsit olyan, mintha a társadalomnak lenne egy szűkebb körű leképeződése. Sokszor csak azt vesszük észre, hogy olyan új szokások és viselkedésformák jelennek meg, amelyeket nem feltétlenül értünk. Ezen jelenségekről tartott előadást Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus, pletykakutató, egyetemi docens és vállalati kommunikációs tanácsadó, a 29. Digital-Media Hungary konferencián.
Daganatos betegek kezelését támogatja a mesterséges intelligencia

Daganatos betegek kezelését támogatja a mesterséges intelligencia

Az egészségügy az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. A mesterséges intelligencia által a lehetőségek szinte végtelen tárháza nyílt meg az orvosok és kutatók előtt, elhárítva vagy csökkentve olyan nehézségeket, amelyek eddig korlátok közé szorították őket. Dr. Peták István molekuláris farmakológus és egy magyar fejlesztőcsapat már 10 éve dolgozik azon, hogy megreformálják az onkológiai ellátás területét. Az orvos-kutató a 29. Digital-Media Hungary konferencián tartott előadást arról, milyen jövőt hozhat el az MI a rákkutatásban.
Mitől szarik be a kreativitás?

Mitől szarik be a kreativitás?

A szervezeti formába kényszerült kreativitás napjainkban fuldoklik. Társadalmi, gazdasági, sőt egyéni szinten ütközünk akadályokba, amelyek hátráltatják alkotókészségünk szárnyalását. Mely tényezők korlátozzák kreativitásunkat? Mit tehetünk azért, hogy felülkerekedjünk rajtuk? Becker György pszichológus engedett betekintést a kreativitás jelenlegi helyzetébe a 29. Digital-Media Hungary konferencián tartott előadásában.
A sztereotípiák sötét barlangjai

A sztereotípiák sötét barlangjai

Egy munkahely konfliktusai sok esetben a multigenerációs környezetben gyökereznek, ahol a szokásokhoz hű idősebb és a lendületes, bármit megkérdőjelező fiatalabb generáció tagjai “csapnak össze” egymással. Mi az oka a frusztrációnak? Hogyan lehet feloldani ezeket a feszültségeket? Többek között erről is beszélt Lerf Andrea generációkutató a 29. Digital-Media Hungary konferencián tartott előadásában.