Koch Róbert

Koch Róbert

Koch Róbert

Bemutatkozás

Testnevelő és gyógytestnevelő tanárként végeztem 2006-ban a TF-en. Már ötödévben elcsábított egy neves gimnázium így elkezdtem dolgozni, és egyedi órarenddel fejeztem be tanulmányaimat. 2 évet tanítottam, mert közben ráébredtem, hogy értékesíteni és vállalkozni szeretnék.

Szakmai pályafutásom “porszívó ügynökként”, indult amiből rengeteget tanultam, de igazán nem voltam sikeres benne. Kerestem sokáig a helyem, mígnem találkoztam egy kiváló lehetőséggel, ami azóta is MVÜK névre hallgat. Szolgáltatás - konkrétan éves tagdíj - értékesítése volt a feladatom, illetve később értékesítési vezető lettem a cégben. Büszke vagyok arra, amit itt közel 7 év alatt elértem. Ami az egyik legfontosabb hozadéka ennek az időszaknak, hogy óriási kapcsolatrendszere tettem szert.

Természetesen folyamatosan képeztem magam és ennek is köszönhető, hogy többet, változatosabbat és nagyobb teret akartam magamnak. 2018. év elején dolgoztam ki az első koncepciót “értékesítési szolgáltatás” gyanánt. A sikeresség felemás volt, hamar túlvállaltam magam és ez volt, hogy a teljesítmény rovására ment.

A szerencse a jó saleses mellé áll, így 2019 közepén lett egy üzlettársam László Gábor személyében. Átdolgoztuk a teljes koncepciót és kiszervezett értékesítésként más néven SalesMonster szolgáltatás néven kezdtük kommunikálni a piac felé. Mára már szakember gárdával dolgozunk, beleértve online sales és személyes értékesítő munkatársakat. Komplex értékesítési szolgáltatást nyújtunk. Nagyon szeretem és élvezem.

Tovább az összes cikkéhez

Koch Róbert kapcsolódó cikkei

Értékesítői pimaszság - ahogyan egy profi csinálja

Értékesítői pimaszság - ahogyan egy profi csinálja

Azt gondolom, hogy egy igazi értékesítőnek, aki személyes értékesítésben utazik, kötelező egyfajta pimaszságot gyakorolnia.
Megdöbbentő! Most akkor ki ad el, kinek...?

Megdöbbentő! Most akkor ki ad el, kinek...?

Hogyan működik jól egy értékesítő? A válasz nagyon bonyolult. És nagyon egyszerű.