Iglódi Csaba

Iglódi Csaba

Iglódi Csaba

Bemutatkozás

Apa, amikor dolgozik, akkor beszélget - legfiatalabb gyerekem (7) is ugyanazt mondja, amit a nagyobbak fújtak az ő korában, amikor rólam kérdezik. Ilyenformán pedig a világ egyik legirigyeltebb emberének tartom magam. Az a dolgom, hogy beszélgessek: hallgassak értőn, válaszoljak okosan, mutassak példákat, keressek párhuzamokat, vegyek rá másokat arra, hogy másképp gondolkodjanak, hogy azután másképp cselekedjenek maguk és az általuk vezetett vállalat érdekében.

 

Tizenkét éves koromig pontosan tudtam, mi akarok lenni. Sakkvilágbajnok. Akkor azonban egy budapesti döntőn asztalhoz ült egy korengedményes versenyző. Az akkor még ismeretlen, de hamarosan sakktörténelmet író legidősebb Polgár lány könnyű kézzel fektetett két vállra. Ő biztosan nem emlékszik rám, pedig az én életemben fordulópontot hozott. Ott és akkor abbahagytam a sakkot, s azóta csak sodródom…

 

A történet eleje igaz, a vége nem. Az a bizonyos parti tényleg ráébresztett arra, hogy miben nem vagyok elég jó: a sakkban. Kaptam viszont egy új feladatot: megtalálni azt, amiben jobban, vagy még inkább: a legjobban teljesíthetek. Ezzel gyürkőzöm azóta, s azt hiszem, hogy elég jól haladok.

 

Tizenplusz évet dolgoztam újságíróként, szerkesztőként, lap- és könyvkiadóként - megismertem és ki is ismertem a nyilvánosság színtereit, szabályait és összefüggéseit. Végigéltem a rendszerváltás korai éveit országos lapoknál, majd gondjaimra bízták a marketingkommunikációs szakma akkor indult lapját. Ennek révén ott voltam a marketingkommunikáció iparág és az infokummunikáció fejlődésének mérföldköveinél. Alapítottam díjat, szerkesztettem könyvet, zsűriztem sokat, szerveztem konferenciát, szövetséget - láttam számos felemelkedést és bukást.

 

Hasonló hosszúságú időt töltöttem a márkaépítés és a kommunikáció világában az ügynökségi oldalon tulajdonosoként, ügyvezetőként, stratégaként és tanácsadóként. Kampányok, bevezetések, public relations, média- és reputáció-menedzsment, válságkezelés, márkaépítés- és fejlesztés volt a dolgunk Magyarországra érkező nemzetközi vállalatok és a hazai alapítású cégek megbízásából.

 

Korábban ezzel párhuzamosan, az utóbbi évtizedben pedig túlnyomó részben személyes vezetői tanácsadással foglalkozom. Rendszeres találkozókat, tréningeket, személyes márka megfogalmazást és képviseletet, váltáshelyzeti konzultációt és válsághelyzeti megoldásokat ajánlok elsőszámú - és felsővezetőknek. A körülöttünk lévő gazdasági-politikai környezet meg- és kiismerését (üzleti) döntéshozóknak, stratégiai programokat az azt igénylőknek, segítséget a nyilvános megszólalásban az abban érdekelteknek. Együttműködés-fejlesztést és csoportmenedzsmentet, inspirációs programokat vezetői team-eknek. Értékalapú kapcsolódást személyeknek, csoportoknak és közösségeknek. Megszállottan hiszek a példák és a történetek erejében, ezért változatos terepeken és csodálatra méltó emberekkel dolgozom az inspiráció meg- és szétosztásán.

Tovább az összes cikkéhez

Iglódi Csaba kapcsolódó cikkei

Az eltűnő intimitástól az elfogulatlan tájékoztatásig

Az eltűnő intimitástól az elfogulatlan tájékoztatásig

Az intimitásról elsőre mindenkinek a meztelenség, a testiség és a szexualitás villan be.