Borbély Viktor

Borbély Viktor

Borbély Viktor

Bemutatkozás

Borbély Viktor vagyok, senior Szoftver fejlesztő. A Pannon Egyetemen végeztem Veszprémben 2007-ben, Programozó Matematikus BSc szakon. Az elmúlt másfél évtizedben több cégnél dolgoztam, és szereztem szakmai tapasztalatot. Az utóbbi időkben a saját vállalkozásom kialakításán munkálkodom, IT területen. 

Az utóbbi 5 évben Android mobil alkalmazás fejlesztőként dolgozom. A fejlesztés mellett Projekt menedzserként támogatom egy 5-8 fős csapat napi munkáját. 2019 óta, amikor a Google Flutter keretrendszere béta lett, a cross-platform-os mobil fejlesztést tanultam meg. Ez egy más dimenziót adott számomra a korábbi fejlesztési feladatokhoz képest. Ebben látom a mobilfejlesztés jövőjét, és a vállalkozásomat is erre a területre kezdtem felépíteni. A mobilos projektekhez kapcsolódó BackEnd szerver megoldásokban Google Firebase, vagy egyedileg SpringBoot-ban megírt keretrendszert használok.

Korábban Webfejlesztéssel foglalkoztam, így a FrontEnd-et (HTML/CSS/JavaScript) és a szerver oldali feladatokat (PHP, MySQL, PostreSQL, Apache, Nginx, Ubuntu/Debian/CentOS Linux) is megtanultam. Megszállottja vagyok a biztonságnak (security) és a tiszta-kód elveknek (S.O.L.I.D). 

Weboldam és további információk itt érhetők el.

Tovább az összes cikkéhez

Borbély Viktor kapcsolódó cikkei

Nők az IT -ban: még mindig nincsenek elegen (2021). Pedig igény lenne rá! Vendégszerzőnk írása

Nők az IT -ban: még mindig nincsenek elegen (2021). Pedig igény lenne rá! Vendégszerzőnk írása

Ha arról esik szó, hogy a nők aránya az IT -ban hány százalék, akkor még mindig elenyésző számokról számolhatunk be. Hogy miért van ez így, miért nem vonzó a hölgyeknek ez a szakma, nem akarom kideríteni. Azt azonban körüljárom, hogy a tapasztalataim alapján mit adhatnak egy csapat, munkatársak, projekt életéhez.
Vezető vagy Főnök?

Vezető vagy Főnök?

Hagyjuk most az összehasonlító listákat, nézzük meg, hogyan is néz ki a téma a mindennapi életben.
Mire jó az AR és VR a mindennapokban?

Mire jó az AR és VR a mindennapokban?

Ha már nem elég a saját valóságod, kell valami megoldás.