Új fejezet a magyar-üzbég egyetemi akcelerációs programokban: Lezajlott a II. Magyar-Üzbég Rektori Fórum a Startup Campus részvételével

Új fejezet a magyar-üzbég egyetemi akcelerációs programokban: Lezajlott a II. Magyar-Üzbég Rektori Fórum a Startup Campus részvételével
A múlt héten sikeresen lezajlott a II. Magyar-Üzbég Rektori Fórum, amelyen kiemelt figyelmet kapott a két ország közötti együttműködés bővítése mind a tudományos mind az üzleti szférában. A fórumon előadóként vett részt a Startup Campus is, bemutatva a Külgazdasági és Külügyminisztérium által támogatott Magyar-Üzbég Egyetemi és Vállalati Akcelerációs Programot, valamint bejelentve két újabb innovációs projekt elindítását Üzbegisztánban.

Az első sikeres program eredményeként több üzbég és magyar egyetem is kifejezte szándékát, hogy saját bilaterális startup programokat hozna létre a Startup Campus segítségével. Ennek keretében az egyetemek közösen valósítanak meg iparág specifikus startup akcelerátor programokat, amelyek célja, hogy az egyetemeken folyó kutatási projektek eredményei az üzleti életben is hasznosíthatóak legyenek.

Az előadás során részletes ismertetésre került a Magyar-Üzbég Egyetemi és Vállalati Startup Akcelerátor Program, amely közel 130 jelentkezőt vonzott. A program június 13-án zárul egy hibrid formában megtartott Demo Day rendezvénnyel, ahol a legjobb startupok mutathatják be innovatív megoldásaikat a nemzetközi befektetőkből álló zsűri előtt.

Galla Zoltán, a Startup Campus üzletfejlesztési igazgatója, előadásában többek között arról beszélt, hogy miért jelent ideális belépési pontot Magyarország az európai piacra, illetve ismertette a helyi startup ökoszisztéma sajátosságait és eredményeit. Úgy fogalmazott: "Magyarország innovációs és vállalkozói környezete kiváló lehetőséget kínál az üzbég és magyar egyetemek közös együttműködésére, és a Startup Campus elkötelezett amellett, hogy segítse a vállalkozói szellem és az innováció fejlődését mindkét országban."

Az együttműködések elmélyítése érdekében a Startup Campus együttműködési megállapodásokat írt alá több egyetemmel, köztük a Navoi State University of Mining and Technology rektorával, Prof. Dr. Bakhtiyor Mardonovval, valamint a Tashkent State Technical University rektorával, Prof. Dr. Sadriddin Turabdjanovval. Ezek a kezdeményezések tovább erősítik az üzleti és tudományos kapcsolatokat az üzbég és magyar partnerek között, és elősegítik a közös innováció és a gazdasági fejlődés terén elért eredményeket.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Startup, egyetem