Önmegsemmisítő fileküldés

Önmegsemmisítő fileküldés
Megtörténik, hogy el kellene küldenünk egy file-t valakinek, de nem szeretnénk, hogy később az elérhető maradjon az interneten. Már van megoldás rá.

Securesha.re néven indított szolgáltaltást egy startup, azzal a céllal, hogy az egyszer küldendő fileokat ne kelljen az interneten tárolnunk. A megoldás igen erős biztonsági feltételek - 128 bites titkosítás - mellett vállalja az adataink továbbítását.

Pontosan beállítható opciói lehetővé teszik a megjelenés számának korlátozását, akár egyetlenre csökkentve a fogadó oldal lehetőségeit, illetve időzíthető módon a file elérhetőséget, teljes törlését is garantálják.

Sok kritika éri mostanában a felhő alapú biztonsági szolgáltatásokat, s a többségük valóban képtelen ellátni a mai kihívásoknak megfelelő feladatokat. A Snowden botrány azonban fel is gyorsította az ilyen jellegű szolgáltatások evolúcióját, hiszen mindenki szeretné biztonságosan kezelni és továbbítani adatait.

A témához közel álló hazai szolgáltatás a Trezorit május startjakor kitűzött egy 10.000 dolláros hacker díjat pont annak érdekében, hogy szolgáltatása a lagkomolyabb fenyegetéseknek is ellenálljon. A sikeres hazai binztonsági csapat mostanra már rengeteg ügyfél adatait védi és szerencsére a díjat sem kellett kifizetniük senkinek.

Hat hónappal a verseny kihirdetése után mivel  a díj még érintetlen, ezért a Tresorit úgy döntött, hogy emeli a tétet: kihívják maguk ellen a világ talán legjobb hackereit - az MIT-ról, Stanfordról és Princetonról toborozva “ellenfeleket”.A biztonsági cég arra buzdít, hogy “törd meg a Tresorit titkosítási megoldásait 25 000 dollárért.

A verseny folyamatos a biztonsági cégek és hackerek között, hiszen nincs feltörhetelen védelem az interneten. A hackerek támadások többsége azonban a jól védett szervereket kevésbé fenyegeti.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!