Érdemes telepíteni ezt az appot, már 3000 magyar életét mentette meg

Érdemes telepíteni ezt az appot, már 3000 magyar életét mentette meg
Tavaly január végén vált elérhetővé Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja, melynek társadalmi hasznosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt egy évben 530 ezren töltötték le és már közel 3000 esetben nyújtott segítséget – közölte a két szervezet.

"Sokan a saját rosszullétükhöz hívtak egyetlen gombnyomással mentőt úgy, hogy az adataik azonnal megjelentek a mentésirányító számítógépén, de előfordultak olyan balesetek is, ahol a gyors segélyhívásban és a pontos helymeghatározásban jelentett hasznos és értékes segítséget az ÉletMentő applikáció" – számolt be a tapasztalatokról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az ÉletMentő a mentőhívást is megkönnyítő, számos hasznos egészségügyi információt és szolgáltatást tartalmazó program, amely androidos telefonokra és iPhone-okra is telepíthető. Az alkalmazás egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a felhasználók a fontos adataikat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység stb.) előre megadják, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos időben megjelennek a mentésirányítóknál. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet. Ezek mellett számos hasznos funkció is elérhető az ÉletMentő alkalmazásban: többek között tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás működését – mely megjelenése óta koronavírusos infógombbal és értesítésekkel is kiegészült – korábbi cikkünkből ismerheti meg részletesen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!