Ukrán menekült gyermekeket segít a Nadiya mobilapplikáció

Ukrán menekült gyermekeket segít a Nadiya mobilapplikáció
A dentsu Hungary szakemberei fontos szerepet vállaltak a jótékonysági projektben.

A Dentsu csoport az Apart of ME brit mentálhigiénés szervezettel együttműködve létrehozta a „Nadiya – A Quest for a Safer Place” alkalmazást, amely az ukrán háború elől menekülő, traumatizált gyerekek és szüleik számára kínál segítséget traumáik feldolgozásában. Magyar részről a Dentsu Creative Experience Design (XD) csapata az alkalmazás funkcionális és narratív koncepciójának kidolgozásával vett részt a projektben.

Az ukrán és angol nyelven egyaránt futtatható Nadiya alkalmazás a kapcsolódó háttértörténet hősnőjéről kapta a nevét (a szó egyben ukránul azt is jelenti: remény). Az események színhelye egy erdei királyság, melynek egyik tisztásán rekedt Nadiya, akinek segítségre van szüksége. A segítséget a felhasználó tudja nyújtani neki olyan feladatok elvégzésével, amelyek elősegítik az együttérzést, a nyugalmat és a bátorságot. Emellett szerepelnek benne játékos terápiás gyakorlatok, például a szülők segítségével végrehajtható gyógytornák is. Az alkalmazás ezáltal segít leküzdeni a gyakran szörnyű élményekkel érkező gyerekek körében gyakori szorongást és stresszt, önbizalmat épít és a szülők bevonása révén erősíti a családi kapcsolatokat is.

„Különleges élmény volt részt venni ebben az önkéntes, gyerekeket támogató projektben – mondta el Major Zoltán, a Dentsu Creative experience igazgatója. – Az ukrán menekültek támogatása egyébként a háború kirobbanása óta folyamatos a dentsu Hungary részéről: az előző évben pénz – és tárgyi adománnyal is segítettük a rászorulókat, a saját hálózatunkban dolgozó ukrán kollégákat pedig továbbképzéssel is támogattuk.”

A mobilapplikáció kidolgozásában a dentsu hálózat részéről a magyar szakemberek mellett holland és lengyel munkatársak vettek részt.

Az App Store és a Google Play áruházakból egyaránt letölthető Nadiya alkalmazásról további információ: https://www.apartofme.app/nadiya/index.html

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!