Túl az ötödik startup konferencián

Túl az ötödik startup konferencián
Az elmúlt másfél hónapban minden hétre jutott egy startup konferencia. Komolyan felvetődik a kérdés, tényleg van-e ekkora érdeklődés a téma iránt?

Korántsem szeretnénk megítélni a tavaszi starup konferenciák színvonalát, de mindenképpen érdekes gondolatokat vet fel, hogy miként is került ennyire fókuszba ez a téma. Az áprilisi Smartmobil kezdte a sort, amely idén először tűzta zászlajára a témát úgy, hogy mobilos startupversenyével és nemzetközi előadóival azonnal komoly kihívások elé állította a hagyományos szereplőket.

A SUU amely a szezont szokta nyitni egy kicsit változtatott is a tematikáján és idén az oktatás, utánpótlás képzés felé fordult. Nem véletlen, hogy a rendezvénynek a Corvinus Egyetem adott helyet. Itt sem maradtak el a nemzetközi előadók és a sztárvendégek, s a hagyományosan jó startup verseny is sokakat vonzott.


A harmadik nagy konferencia a Barcamp is nemzetközi térem erősített május elején. Startup versenye lényegesen erősebbre sikerült mint korábban bármikor.

Két új belépő is megjelent a témában, az informatikai világ egyik nagy szervezete az IVSZ mellett, a másik egy kis csapat a Tanácsadó című lap kiadója az Extreme Net is úgy gondolta, hogy rendezvénnyel járul hozzá a startup konferenciák sorához.

A hírek szerint május végén a Budapest Business Journal konferenciája zárja majd a hosszúra nyúlt tavaszi szezont. Reméljük, hogy a startupok elég lehetőséget kaptak mostanában a bemutatkozásra, hiszen a tőkepiacon rengeteg pénz vár igazán jó ötletekre, projektekre és ezek a konferenciák pont arra jók, hogy a kereslet és a kínálat egymásra találjon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!