ThrowBack: Vissza a jövőbe

ThrowBack: Vissza a jövőbe
Gondoltál már arra milyen jó lenne, ha a képeid, emlékeid csak úgy random megérkeznének jövőbeni énedhez vagy akár barátaidhoz is, hogy emlékeztessenek téged a régi, szép időkre? Gondoltad volna, hogy létezik már rá applikáció?

Az új típusú fotómegosztó applikáció már megjelent és “ThrowBack” névre hallgat. Most az alkalmazást tovább fejlesztették Android platformra is.

Az ötlet Calli Higginstől származik, aki kutatásai alapján rájött, hogy miért maradnak meg életünk folyamán bizonyos képeink, és miért selejtezzük ki a többit. Ennek oka a nosztalgia élménye.

A felhasználók felregisztrálhatnak az email címükkel és készíthetnek fotókat, vagy válogathatnak a galériájukban. Ezután kiválaszthatják, hogy kinek szeretnék elküldeni a jövőben. A leghamarabb egy hónap elteltével lehet megkapni a képeket, a legkésőbb pedig 5 év múlva. A “Meglepetés” funkciót kiválasztva az alkalmazás maga dönti el mikor küldi el a képet a kiválasztott személynek.

Ha a felhasználó az alkalmazás segítségével készíti el a képet akkor ez nem kerül mentésre a telefonon. Ezután meg kell adni a barátunk email címét és már csak a várakozás marad hátra.

Kissé nehéz az applikáció megszállotjává vállni, hiszen az első nosztalgikus képre is minimum egy hónapot kell várni. De mivel az applikáció már Androidra terjeszkedik, ergo sikerült életben maradnia, ez magyarázhatja, hogy a nosztalgikus”trükk” tényleg beválik ebben a digitalis rohanó világban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!