Szun-ce és a növekedés ereje

Szun-ce és a növekedés ereje
Évszázadokon át a kínai hadvezérek gyakran fordultak útmutatásért Szun-ce, az ókori legnagyobb hatású, máig is számos megfontolandó tanácsot tartalmazó művéhez, A háború művészetéhez. A bölcs gondolatok azonban nemcsak a valódi csatatereken, hanem az üzleti élet harcmezőin is beválhatnak.

Az utóbbi évek gazdasági környezetében a cégvezetők körében is igen népszerűvé vált a mű, mert arra ösztönöz, hogy inkább egy-egy ügyes húzással megkerüljék versenytársaikat a direkt konfrontáció helyett.

A könyv szabályai nemcsak a nagy cégek esetén érvényes. A startup vállalkozások könnyen tönkremehetnek a versenytársakkal folytatott harcban. Azonban Szun-ce filozófiája alapján kidolgozott üzleti stratégiával sikeresen vehetik fel a versenyt.  Az olyan alapelvek, minthogy foglalkozzunk a vásárlók egyedi igényeivel, amelyeket a versenytársak gyakran figyelmen kívül hagynak, Szun-ce művében is megjelennek. Ezek és más hasznos tanácsok is megtalálhatók a Greenpal által készített infografikába. Érdemes alaposan áttanulmányoznunk és alkalomadtán A háború művészetét is elolvasnunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!