Smart City és HealthTech startup fogja képviselni Magyarországot az Entrepreneurship világbajnokságon

Smart City és HealthTech startup fogja képviselni Magyarországot az Entrepreneurship világbajnokságon
A Global Entrepreneurship Network már a negyedik éve szervezi meg az innováció, a technológia és a digitalizáció területén tevékenykedő csapatok és cégek számára globális startup versenysorozatát.

Az Entrepreneurship World Cup egy remek lehetőség mindazon startupok számára, akik szakmai támogatást, új piacokat, tőkét és értékes kapcsolatokat keresnek, ugyanis az EWC sokkal több egy hagyományos pitch versenynél. A tavalyi év végén, december 14-én zajlott le az Entrepreneurship World Cup versenysorozat hazai elődöntője. Az EWC hazai fordulója a Tech In The City, és a Startup Grind Budapest szervezésében valósult meg. A budapesti HUB55 támogatásával egy offline pitch esemény keretében, az ABZ Innovation, a BLOCK, a DP Innovations és az S-Babee kapott lehetőséget, hogy prezentálják megoldásukat, és magát a vállalkozást. Az idei szakértői panelben Málnay Barnabás, Erki Szabolcs és Dobos Vivien értékelte a pitcheket. A zsűri döntésének értelmében két startup kapott lehetőséget a továbbjutásra, így a BLOCK és a DP Innovations fogja képviselni hazánkat a startup versenysorozat következő állomásán. Az elődöntőt követően a hazai forduló győztese részt vehet az EWC különböző programjaiban, és bekerülhet a EWC TOP 100 közé, ami pedig egyben egy lehetőség is, hogy magyar színekben megmérettesse magát az EWC Global Finals eseményén. A TOP 100 finalista idén márciusban újra Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba repül, ahol egy több napos exkluzív programsorozaton vehetnek részt, és a végső pitch versenyt követően itt kerül kihirdetésre az EWC Global idei győztese.

Az Entrepreneurship World Cup a Global Entrepreneurship Network, a Monsha’at, a Misk Global Forum és a Global Education and Leadership Foundation által életre hívott kezdeményezés, amin 2019-es indulása óta több mint 200 országból, közel 300.000 jelentkező vett részt. A versenyt száznál is több partner szervezet segíti évről évre, és nagyszámú befektetővel működik együtt.

A Tech In The City és Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói, startup és innovációs ökoszisztéma elkötelezett támogatójaként, hazai partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen a vállalkozás és startup indításhoz és a növekedéshez szükséges tudásanyag, erőforrás és kapcsolati háló. Ennek érdekében több nemzetközi és hazai szervezettel és branddel, is együttműködnek, és várják soraikba azokat a cégeket, szervezeteket és intézményeket, akik szintén támogatandónak tartják a fenti kezdeményezést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!