Sikeres lehet a Kickstarter nélkül is

Sikeres lehet a Kickstarter nélkül is
Közel 2.000.000 dollárt gyűjtött saját oldalán Tile.

Nincs annál bosszantóbb dolog, mint amikor reggel induláshoz készülve nem találjuk a kulcsainkat, pénztárcánkat, mobiltelefonunkat. Szerencsés esetben megleljük a lakás egyik eldugott pontján, rosszabb esetben azonban kiderül, hogy elvesztettük vagy valaki ellopta tőlünk. Erre a problémára talált megoldást a Reveal Labs által fejlesztett eszköz a Tile.

A Tile mérete harmada egy bankkártyáénak, és ráragasztható gyakorlatilag bármelyik féltett tárgyunkra.  A működési elve leginkább gyerekkorunk „hideg-meleg” keresős játékaira emlékeztet és a Bluetooth technológián alapul. A Tilet összehangoljuk valamely mobil eszközünkkel – egyelőre csak Apple termékekkel – és ha az általunk keresett tárgy közelébe érünk a kezünkben lévő tablet vagy telefon csipogni kezd, kvázi jelezve, hogy „meleg” vagyis hogy a közelében vagyunk. Ha nem találjuk a keresett tárgyat, mert nem tudunk elég közel kerülni hozzá, vagyis feltehetőleg ellopták vagy elvesztettük, akkor az eszköz megosztja az információt más felhasználók között is, és ha megtalálta, térképre teszi az  keresett tárgyat. A Tile egyetlen hátránya, hogy az akkumulátor lemerülése miatt évente cserélni kell.

A történet azonban nem a termék miatt legérdekesebb. A fejlesztők úgy gondolták, hogy a közösségi finanszírozás segítségével fogják terméküket ismerté tenni, azonban ehhez nem a Kickstartert, vagy más nagy közösségi finanszírozási oldalt választottak, hanem egy új típusú megoldást  a Selfstarter-t. A Selfstartes egy nyílt forráskódú oldal, amelynek segítségével egy termékre is létrehozhatunk crowdfunding oldalt.  A termék sikerességét mutatja, hogy két nappal a kampány vége előtt közel 2.000.000 dollárt sikerült összegyűjteniük a megcélzott 20.000 helyett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!