Sikeres fiatalok választják ki az Év Felfedezettjét

Sikeres fiatalok választják ki az Év Felfedezettjét
Egy 17 éves könyvszerző és Z generációs véleményvezér, egy olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó, egy fiatal biológus, aki hazánkat képviselte a Nobel-díjátadón, egy több mint százfős civil szervezet igazgatója, egy 21 éves lány, aki már a Forbes magazin elismerését is kivívta, valamint egy kutató, aki egy fiatalokat segítő innovációs közösség társalapítója. A június 28-ig tartó jelentkezési időszakot követően ez a hat kivételes magyar tehetség választja majd ki azt az innovatív fiatalt, aki az InnoGEN Ifjúsági Program keretében elnyeri az Év felfedezettje címet.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Startup Campus kezdeményezéséből született InnoGEN Ifjúsági Program olyan izgalmas közösséget épít, ahol középiskolás és egyetemista fiatalok mutathatják meg tehetségüket. A program idén májusban meghirdette az Év Felfedezettje felhívást, ahova olyan 14-21 éves, hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezhetnek, akik alkotásaikkal vagy közösségi szerepvállalásukkal valami újszerűt hoznak létre, de egészen idáig még nem kaptak széles körben elismertséget érte. A programot Z-generációs nagykövetek képviselik, akik érdekes és egyéni karrierutakkal segítik a résztvevőket.

A szakmai zsűrit hat olyan fiatal vállalkozó alkotja, akik kiemelkedő eredményeket értek el szakterületükön. Trunk Tamás 17 évesen mára már két könyv szerzője. A Z-generációs szakértőt 38,000 feliratkozó követi YouTube-csatornáján, előadott már többek közt a TEDx rendezvényén is, emellett pedig magyar válogatott alpesi síző. Liu Shaoang a magyar férfi gyorskorcsolya-váltó tagjaként, 5000 méteres távon sporttörténeti magyar siker részeseként aranyérmet szerzett a Sanghajban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya világkupán. A világ- és Európa-bajnok sportoló a SportTech Hungary Program nagyköveteként sporttechnológiai startupoknak is nyújt mentorációt. Novák Blanka hazai és nemzetközi szinten elismert és díjazott kutató, a Drop the STEM podcast, STEMPOOL és SynthEthics alapítója. A fiatal biológus 2018-ban a Nobel-díj átadási ceremóniáján képviselte Magyarországot, valamint a Floridai Egyetem egy kutatói pozíciót is felajánlott számára. Fábián Sára az Amigos a Gyerekekért Alapítvány megálmodója, a Budapesti Corvinus Egyetem PhD-hallgatója és állandó óraadója, valamint 2019-ben az Év Embere. A több mint százfős civil szervezet Sára vezetésével egyetemista önkéntesekkel segít a tartósan beteg gyerekeken. Volom Sára az egyetem helyett vállalkozásba kezdett, majd egy gimnáziumi projektből elindult a Photon, ami a megrendelők és a fotósok együttműködését forradalmasította olyan ügyfelekkel, mint az Erste Bank, Telenor vagy a Vodafone. Sára tavaly a Forbes harminc alatti sikeres fiatalok listájára is felkerült. Posta Donát egy olyan fiatal kutató, aki a Budapest Innovation Group társalapítója és a Kutató Diákok Mozgalom vezetője. Szenvedélyesen támogatja a fiatalok szakmai fejlődését és segíti az innovatív vállalkozásokat. A kutatás mellet életében fontos szerepet tölt be a tradicionális íjászat, a sportágban világbajnoki 2. és Európa bajnoki 3. helyezést ért el.

A verseny során a zsűri által kiválasztott Év Felfedezettje, mint abszolút nyertes, valamint a közönségszavazás győztese kerül díjazásra. Az Év felfedezettjére egy kétszázezer forint értékű utazási utalvány, egy negyvenezer forint értékű online kurzuson való részvétel, szakmai mentorálás, valamint sajtómegjelenés is vár. Az Év Divatipari Diáknagykövete kitüntető címet is elnyerheti egy tehetséges fiatal, aki több értékes nyeremény közt egy korszerű technológiával felszerelt varrógéppel is gazdagodhat háromszázezer forint értékben.

Az InnoGEN Ifjúsági Program támogató partnerei a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Szellemi Tulajdon Hivatala és a Széchenyi István Egyetem. Szakmai partnerként csatlakozott a Nők a Tudományban Egyesület, a Future: Hungary, a Jövőt Építők Generációja (JÉG), a Studium Generale, a Mathias Corvinus Collegium (MCC), az Erdélyi Innovációs Műhely és a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), akik a verseny keretén belül meghirdették az Év Divatipari Felfedezettje különdíjat is.

A versenyről és annak részleteiről június 21-én egy kerekasztal-beszélgetés keretében még több információval gazdagodhatnak majd az érdeklődők. A jelentkezésre június 28-ig van lehetőség az alábbi linken: https://www.startupcampus.hu/innogen .

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!