Rosszul alszol? Ez az eszköz segíteni fog!

Rosszul alszol? Ez az eszköz segíteni fog!
A világ első intelligens alvássegítő eszközeként hirdetik fejlesztői a DOZZ nevű eszközt, amely az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon gyűjti az előrendeléseket.

A rosszul alvás, az álmatlanság ma már népbetegség sok helyen a világon, így mindig érdeklődés kíséri azokat a gyógyszereket, amelyek nem okoznak hozzászokást, illetve azokat az eszközöket, amelyek tablettás segítség nélkül próbálnák orvosolni ezt a gondot.

Az Indiegogóra felkerült DOZZ nevű alvássegítő eszköz fejlesztői úgy gondolják, hogy sikerült elkészíteniük a világ első olyan intelligens, a bőrre (pl. homlokra vagy torokra ragasztható) készülékét, amely segít elaludni és megoldani a horkolással kapcsolatos problémákat. Könnyű belépést ígér a meditáló, stresszmentes és mélyen pihentető állapotokba a legújabb Neurowave technológia segítségével, megkönnyíti a theta ritmusba (az ébrenlét és az alvás közötti állapotba) való bejutást, így az elalvást.

Ritmikus, nyugtató fénnyel irányítja a légzést, pontosabban a lassú légzés felé vezeti a felhasználót, ehhez csak követni kell az eszköz által kibocsátott fényjeleket. A DOZZ fokozatosan lassítja a légzést 10–6 lélegzés / perc arányban, szabályos, ritmikus mintázatban, amely elősegíti a pihentető / meditáló állapotot. A mennyezetre vetített nyugtató kék fény nagyon alacsony intenzitású (több mint a hatvanad része a mobilok vagy számítógépek kékfény-kibocsátásának), azaz nem fogja gátolni a melatonintermelést.

Az eszköz a horkolás megállításában is segít. Alváskor a torkot körülvevő izmok ellazulnak, és a lágy szájpad hátsó széle részben elzárhatja a légutakat és rezeghet. Minél szűkebb a légút, annál erőteljesebbé válik a légáramlás. Ez növeli a szöveti rezgést, amitől hangosabbá válik a horkolás. Ha a horkolásban érintett az álla alá helyezi az eszközt, akkor érzékelők észlelik a horkolást. Ekkor a készülék szinte érzékelhetetlen mikroimpulzusokat generál, amelyek stimulálják a torok körüli izmokat és felszabadítják a légutakat. A kapcsolódó alkalmazás beállításain keresztül változtatható az impulzus erőssége.

A beépített alkalmazással nyomon követhető az alvás minősége és az, hogy horkoltunk-e. Különféle elalvást segítő zenék is választhatók, amelyek megteremthetik a megfelelő légkört az egészséges, nyugodt alváshoz. Akik időben rendelik meg az eszközt, azoknak 79 dollárt (nagyjából 24 ezer forintnak megfelelő összeget) kell fizetniük érte.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Startup, DOZZ