Rangos elismerést kapott a bántalmazottakat segítő Bright Sky applikáció

Rangos elismerést kapott a bántalmazottakat segítő Bright Sky applikáció
Idén a Vodafone Magyarország Alapítvány kapcsolati erőszak áldozatait és környezetüket támogató innovációja nyerte el az Effekt 2030 díj Mindenki társadalma kategóriájának fődíját. A mobilalkalmazás szoros mezőnyben bizonyult a legjobb társadalmilag hasznos kezdeményezésnek. A kitüntetést a szervezők október 1-jén, egy virtuális konferencia keretében ítélték oda a hazai gazdasági és nonprofit szervezetek legkiemelkedőbb felelősségvállalási programjainak.

Elismerésben részesült a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb applikációja az idei Effekt 2030 gálán. A kapcsolati erőszak áldozatainak és környezetüknek segítséget nyújtó alkalmazás a Mindenki társadalma kategóriában bizonyult a legkiemelkedőbb felelősségvállalási akciónak.

A Bright Sky a nemzetközi Vodafone Alapítvány saját fejlesztése, és jelenleg hazánkkal együtt már 9 Vodafone országban elérhető, országonként lokalizált tartalommal. Az alkalmazás bármilyen okostelefonon ingyenesen használható, ami fontos szempont volt a szervezet számára a fejlesztés során. Az applikáció tartalmát az Alapítvány olyan szakmai partnerek bevonásával készítette, mint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az ORFK és az Áldozatsegítő Központok.

„Évek óta támogatjuk a társadalmilag hasznos innovációkat, a Bright Sky HU applikáció bevezetése pedig technológiai mérföldkő lehet a bántalmazó kapcsolatban élők segítésében" - mondta el Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára. „Célunk, hogy az alkalmazással minél több érintettnek és a környezetükben élőknek is átfogó információt, valamint elérhető, gyors támogatást nyújtsunk a digitális technológia segítségével" – tette hozzá a szakember.

A Bright Sky HU mellett a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal Program és a Vodafone Digitális Díj akcióit is elismerték, melyek az Esélyteremtő üzlet és a Jövő gazdasága kategóriákban nyertek második helyezéseket.

Az Effekteam minden évben díjazza a felelősen gondolkodó gazdasági és nonprofit szereplők valódi társadalmi és környezeti hatással bíró kezdeményezéseit, amelyek fenntartható módon teremtenek értéket a közösségek számára. Az Effekt 2030 díjra Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok pályázhatnak. Nevezni az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival (Sustainable Development Goals, SDG-k) összhangban kialakított általános kategóriákban, illetve a járványhelyzetre tekintettel 2020-ban bevezetett speciális, COVID-19 megoldások a közösségért kategóriákban lehet.

"Az Effekt 2030 díjjal minden évben az a legfőbb célunk, hogy a nagyközönség széles körben tudomást szerezzen a vállalatok társadalmilag hasznos akcióiról" – mondta el dr. Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója és szakmai vezetője. „Az öttagú zsűri kiemelkedő pályázatnak ítélte a Bright Sky HU applikációt a saját kategóriájában, mert az egy hosszú ideje jelenlévő, komoly társadalmi problémára kínál valódi segítséget nyújtó, modern megoldást."

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Vodafone, Bright Sky