QR kóddal védhetjük gyermekeinket

QR kóddal védhetjük gyermekeinket
Egy QR kódokkal dolgozó magyar startup ötletes találmánya segítségével a legnagyobb tömegben is biztonságban tudhatjuk gyermekeinket.

 

A legtöbb szülő szembesült már azzal a helyzettel, amikor elég volt egy pillanatra félrenézniük és a gyermekünk, meglátva valami érdekes dolgot abban a másodpercben eltűnt mellőlünk. Különösen ijesztő lehet ez nagy tömegben, bevásárló központokban, strandokon. Természetesen az ember igyekszik felkészíteni ezekre a helyzetekre a gyermekét, hiszen szinte elsőként tanítja meg neki a nevét, lakcímét, esetleg telefonszámát. Azonban nem biztos, hogy egy ijedt kisgyerek el is tudja mondani ezeket az információkat.
Erre a problémára talált egy igen érdekes megoldást egy hazai startup, amely QR kóddal díszített ékszereket készít.  Vidám állatfigurákkal díszített, plexiből készített QR kódos karkötőjük segítségével könnyebben megtalálhatjuk bajbajutott csemeténket. A QR kód ugyanis egy jelszóval védett weboldalra mutat. Ide feltölthetjük a gyermek fotóját, nevét, esetleges betegségeit. A szülő megadhatja nevét, címet és telefonszámát is. A gyereket pedig csak arra kell megtanítani, hogy ha szem elől tévesztjük, mutassa meg az ékszerét egy felnőttnek. Az pedig a QR kódot leolvasva azonnal fel tud hívni minket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!