November 1-ig jelentkezhetnek a 20 milliós befektetésért a legjobb magyar innovációk

November 1-ig jelentkezhetnek a 20 milliós befektetésért a legjobb magyar innovációk
Négy startup programot indított idén ősszel a Startup Campus, melyekre november 1-ig van lehetősége jelentkezni a befektetésre vágyó projekteknek. A programokra kiemelten várják az egyetemistákat, valamint a divat és design, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logiszitika területéről érkező innovációkat. A legjobb vállalkozások üzletfejlesztési képzést, mentorációt és akár 20 millió forintos befektetési lehetőséget is kapnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus jóvoltából.

A Startup Campus partnereivel négy inkubációs programot indított idén ősszel. A University Startup Program, a HFDA Startup Program, a HUMDA Startup Program, valamint a TokajTech Startup Program célja a korai fázisú innovatív vállalkozások üzleti- és termékfejlesztése, mentorálása, valamint az induláshoz szükséges tőkebefektetésre való felkészítés. A finanszírozásra érett startupoknak lehetősége van akár 20 millió forint befektetés megszerzésére a programok végén, melyből a képzéseket szervező Startup Campus 5, míg a Hiventures kockázati tőkealap-kezelő 15 millió forintot biztosít.

2018 óta minden évben meghirdetésre kerül a fiatalokat célzó University Startup Program, amely idén a programot támogató Adria Port kihívásaival is bővül: a szervezők kiemelten keresik a logisztika, tengeri áruszállítás, hajózási trendek, kikötő mechanika, valamint kikötőhöz kapcsolódó, vízi és tengeri mobilitás témakörében megszületett ötleteket. Ezek mellett azonban iparágtól függetlenül bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, egyetlen kikötése a programnak, hogy legyen legalább egy egyetemista hallgató a benevezett projektben. Az inkubáció sikere három éve egyértelművé tette a Startup Campus számára, hogy szükség van további iparági programok létrehozására is, melyek ebből az egyetemi képzésből nőtték ki magukat az elkövetkező években.

Idén ősszel már harmadik alkalommal indul el a HFDA Startup Program, amely a legígéretesebb fiatal divat-design startup vállalkozókat célozza. A program elsősorban az egyedi, innovatív megoldásokat hozó divat és design vállalkozásokat segíti piacra lépni és a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) segítségével. Fókuszterületei többek közt a fenntartható divat és design, gyártástechnológia, textilipari innovációk és a belsőépítészet egyaránt.

Szaktekintélyek közreműködésével kezdetét vette idén először a HUMDA Startup Program is, melyet az autó- és motorsport megújításáért indított el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség. Michelisz Norbert autóversenyző, Talmácsi Gábor motoros világbajnok, dr. Hanula Barna belsőégésű motor-szakértő, egyetemi docens és Kling Sándor Forma-1-es mérnök is segíti a képzést, ahol többek közt a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés vagy a versenyzői felkészülés területére várnak a szervezők innovációkat.

Startup program indul továbbá a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács kezdeményezésére. A TokajTech Startup Program a borászatot, gasztronómiát, szállástechnológiát és a turizmust forradalmasító ötleteknek ad lehetőséget a fejlődésre. Az inkubáció indulását Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos jelentette be, illetve további neves szakemberek is támogatják: Ifj. Szepsy István, borász és üzletember, dr. Vinnai Balázs, startup befektető és mentor és dr. Szepesi Richárd, idegenforgalmi befektető.

A programokat támogatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is. Jelentkezni november 1-ig van lehetősége azoknak az ötlet vagy prototípus fázisban lévő projekteknek, melyek innovatív megoldást hoznak az említett iparágak bármelyikében. További információk és jelentkezési felületek: https://www.startupcampus.hu/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!