Névadó eszköz .com domain vadászoknak

Névadó eszköz .com domain vadászoknak
Seth Godin marketing fenomén blogján találtunk egy eszközt, amelyet ő az év névadó programjának nevezett. Domain névadásban verhetetlen a Wordoid.

Nagyon nem egyszerű feladat .com domaint találni. Egyrészt azért mert a domain brókerek ezzel üzérkednek, másrészt mert a találó név igen ritka. Az egész startup világ tele van olyan nevekkel, amelyeket jobb lett volna ki sem találni. 

A jó domain név nemcsak találó, de egyszerű, megjegyezhető és lehetőleg nem túl hosszú. A marketingesek legnagyobbika - Seth Godin - találta  valahol ezt a kis kincset, amelyet alkotói Wordoid névre kereszteltek. A .com és a .net világban igyekszik segítséget adni az eltévelyedett felhasználóknak.

A funkciói pofonegyszerűek, beállítva a nyelvet - mert hogy az eszköz öt nyelven köpködi a tippjeit - pontosíthatjuk, hogy mennyire legyen nyelvhelyes, milyen szótöredékeket tartalmazzon, vagy hogy hány betűből álljon. Néhány kattintás után egészen jó neveket generál. 

Az eszköz persze nem helyettesíti az embert, akinek jó ötleteket adhat egy ilyen kis név generátor. A megtalált neveket azonnal le is ellenőrzi sőt egy kattintással be is regisztrálja a lelkes felhasználók számára.

A név kiválasztás gyakorlatilag az egyik legfontosabb és néha a szolgáltatás jövőjét is előre vetítő lépés. Nem érdemes elkapkodni, mert rendkívül nehéz egy már működő szolgáltatást átnevezni, vagy egy teljesen értelmetlen nevet bejuttatni a köztudatba. Persze ez alól is vannak kivételek. A Google konkrétan az egyik legkirívóbb példa erre, hiszen a név nem csak hogy így nem jelen semmit, de a városi legendák szerint egy elírásból született elnevezés.

A domainnév a szolgáltatás megtalálásához nélkülözhetetlen iránytű, érdemes sok időt áldozni a megfelelő megtalálására.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!