Megvan az első magyar sikertörténet az Indiegogon

Megvan az első magyar sikertörténet az Indiegogon
Kilenc nappal a közösségi finanszírozási kampány vége előtt egy magyar startup csapat által fejlesztett innovatív gyűrű óra, a Ring Clock, túllépte a megcélzott 287.500 dollárt.

A Ring Clock mint ahogy a neve is mutatja, tulajdonképpen nem más, mint a gyűrű és az óra speciális ötvözete. Az ötlet egy 2011 versenyen születet, amelynek célja a technológiai határok feszegetése volt, vagyis olyan találmányokkal kellett nevezni, amelyek várhatóan még egy évtizedig nem lesznek megvalósíthatók. Az óra végül megnyerte a verseny különdíját.

A feltalálók azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel, úgy gondolták nem fogják kivárni a tíz évet, megpróbálják megvalósítani ötletüket. Néhány mérnök bevonása segítségével végül sikerült megoldást találni a kivitelezésre. Az elkészítéshez és a gyártáshoz rengeteg pénzre van szükség, így az ötletgazdák gondoltak egy merészet és a kockázati tőkebevonás helyett a közösségi finanszírozás mellett döntöttek. A közben egy külföldi marketingszakemberrel kiegészült csapat elindított egy Indiegogo kampányt. A siker nem váratott sokáig magára, a nemzetközi design blogok felfigyeltek a különleges ékszerre, s hírét vitték szerte a világban, s mint látható már túl is lépték a megcélzott összeget. A közösségi finanszírozási kampány eredményeként így újabb sikeres magyar startup született.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!