Megtisztítja a fülhallgatót ez a kütyü

Megtisztítja a fülhallgatót ez a kütyü
A Cardlax nevű cég egy hiánypótló megoldást fejlesztett ki: egy olyan ″mosógépet″, ami megtisztítja a vezeték nélküli fülhallgatókat.

Aki használt már életében fülhallgatót, az pontosan tudja, hogy a szerkezetre egy idő után ráfér egy alapos tisztítás. A fülből az elhalt hámsejtek és egyéb szennyeződések mind lerakódnak készüléken, ami bár a működését nem befolyásolja, nem túl gusztusos látvány. Tisztítani viszont nem mindig egyszerű a fülhallgatót. Erre talált ki most egy remek megoldást egy amerikai cég - szúrta ki a hvg.hu.

A Cardlax a Kickstarteren indított egy kampányt arra az eszközre, amit a vezeték nélküli fülhallgatók "mosógépeként" aposztrofálnak. A szerkezet két fő egységből áll: egy, a burkolatba szerelt keféből, valamint egy tartályból, ahová magát a fülhallgatót helyezhetjük.

A működése viszonylag egyszerű: a burkolatból kiálló kefével a nagyobb szennyeződéseket távolíthatjuk el, míg a dobba behelyezve a gép addig forgatja a fülhallgatót, amíg az teljesen tiszta nem lesz. Ez utóbbi folyamathoz egy 70 százalékos alkoholt tartalmazó spray is szükséges. Ezzel a tisztítás előtt kell befújni a gép belsejében található szivacsot.

A cég azt ígéri, hogy az általuk fejlesztett készülék a vezeték nélküli fülhallgatók 99 százalékával kompatibilis, és képes is azokat rendesen megtisztítani. A gyártáshoz a Carlax 5000 dollárt szeretett volna összegyűjteni, ám alig néhány nappal az indulás után már több mint 800 előrendelés érkezett a termékre, mintegy 35 ezer dollár (kb. 10,5 millió forint) értékben. Az egység 33 dollárba kerül a Kickstarteren, ez nagyjából 10 ezer forintot jelent. Szállítási költséget nem számítanak fel, a tervek szerint pedig júniusban postázzák a terméket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!