Meglepő startup: Lakj egy startuppenél

Meglepő startup: Lakj egy startuppenél
Lakva ismerszik meg az embert tartja a közmondás. Meglepő vagy nem, már olyan startup is van, amely segítségével más startup vállalkozóknál lakhatunk.

Startup Saunán jártunk tegnap, de mégsem onnan esett be mai meglepő hírünk. Az kanapé szörfölés legújabb megoldására találtunk rá a neten, amely lényege, hogy kapcsolatépítő üzleti utazásainkat a Bizpora segítségével személyesebbé is formálhatjuk azzal, hogy közvetlenül a leendő üzleti parnerünknél éjszakázunk.

Kicsit talán viccesnek hangzik az ötlet, de a kivitelezés és a felhasználói reakciók tényleg azt mutatják, hogy igény lehet egy ilyenre, ha például laza, amerikai alapító társakat keresünk.

A networking igencsak furcsa formáját persze nem merném mindenkinek ajánlani, de például a Budapestre látogató startuppereket legalább öt ingyenes szállás és vendégszerető házigazda várja. A jófej magyarokkal szemben New Yorkban egy ingyenes ajánlatot sem találtam, viszont azt gondolom, hogy a 15-20 dolláros startupper ajánlatok igencsak jutányosak a Big Apple áraihoz képes.

Berlin, London, vagy éppen Helsinki startupperei pontosan ugyanúgy kínálnak szállásokat, mint a világ más startupfővárosai. Az oldalon előre lehet programokat szervezni és kérdezősködni a közösség tagjaitól. Valóban az egyik legérdekesebb kapcsolatépítő lehetőségként érdemes kicsit átböngészni és ha legalább egy üres szobánk adódik el lehet gondolkodni azon, hogy a világutazó startuppereknek nem lenne-e érdemes felajánlanunk egy-két éjszakát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!