Megérkezett Magyarországra a European Startup Universe

Megérkezett Magyarországra a European Startup Universe
A European Startup Universe kezdeményezés célja, hogy élénkítse, segítse a helyi startup ökoszisztémákat, és összekapcsolja az uniós technológiai startup közösségeket. Az ambiciózus misszió mögött 10 európai uniós ország sorakozott fel, hogy egy 6 hetes virtuális programsorozat keretében, támogassa a korai fázisban lévő ötleteket és startup alapítókat.

December 8-án tartották a European Startup Universe alakuló ülését, amelyen az elhivatott ökoszisztéma építők elhatározták, hogy országukban elindítják az ESU 6 hetes virtuális programját. A Cipruson, Franciaországban, Görögország, Horváthországban, Luxemburgban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovéniában működő startup szervezetek osztoznak abban az elképzelésben, hogy Európát a technológiai startupok új globális központjává tegyék, és ezzel hivatalosan is elindították a European Startup Universe kezdeményezését.

A kezdeményezés mögött álló szervezetek a Görögországban megvalósított első program eredményeire építve indulnak el a közös úton. A pandémia okozta társadalmi, gazdasági problémákra is reflektál a program, és várják azokat az ötleteket, csapatokat, akik ezekre a kihívásokra reagálva innovatív, digitális megoldásokat kívánnak fejleszteni, vagy továbbfejleszteni. A szervezők úgy látják, hogy a vállalkozásépítéshez és fejlesztéshez biztosítani kell a szükséges erőforrásokat, és csakis együttes erővel és közös kiállással fejlődhetnek a helyi ökoszisztémák.

European Startup Universe ingyenes virtuális vállalkozásfejlesztési programja hivatalosan megnyílt a jelentkezők számára és várják az érdeklődő tech startupokat és alapítókat, a tudásátadást és a kapcsolatépítést központba helyező programra. A résztvevők hatékony együttműködését és a közös munkát, a program mögött álló innovatív platform, a Founderhood, valamit a Borealis Consulting, a HR tech megoldások hazai úttörője biztosítja. A European Startup Universe kezdeményezését a Régiók Bizottsága támogatja és Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos védnöksége alatt áll.

A startupok a programmal kapcsolatban további információt a hivatalos weboldalon találhatnak, és ugyanitt regisztrálhatnak. A hazai program szervezőit a Startup Grind Budapest Facebook oldalán érhetik el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!