Magyar design-vizibicikli az Indiegogo-n

Magyar design-vizibicikli az Indiegogo-n
Végtelen sorban kígyóznak a hazai lovagok a közösségi finanszírozás sárkányának levágására. Most egy a reklámszakember indított kampányt az Indiegogon.

Volt, aki menő magyar celebbel, Palvin Barbival indult neki a közössgé meghódításának, volt aki inkább menő geek-gyűrűvel. Az előbbi egy világmegváltó karkötővel 3 ezer dollárig jutott a megcélzott 100.000-ből. Mindezt a hazai média finnyogása mellett. 

Az utóbbi - a Ring Clock - viszont 380.000 dollárt gyüjtött a tervezett 275.000 helyett. Ehhez persze kellett a nemzetközi média is, amely elképesztően jól felkapta a projektet és az indiegogo 26-ik legjobban támogatott projektjává tette.

Noha a 2013-as sikerráta igencsak alacsony volt, máris itt vannak az új próbálkozók, akiknek médiás illetve ügynökségi múltja reménykeltővé teszi a projekt esélyeit. Ferenczy Gábor ex-Mitos szakember és társa Enyedi Csaba azt vette a fejébe, hogy elképesztően csinos vizibicikliket tervez, amelyek majd versenyezhetnek a Balatonon. Fogalmam sincs róla, hogy a világnak van-e fogalma arról, mi az a Balatos és hogy ez egyáltalán miért is jó bárkinek, de a megállíthatatlan ötletgazdáknak ez általában nem is jelenhet akadályt.


Az év első kampánya tehát már fut. 50 nap alatt 40.000 dollárt szeretnének összegyüjteni, ami nem túl sok pénz egy ilyen projekt esetében. Most már csak a vizibiciklirajongó támogatókra várnak a kiváló magyar vállalkozók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!