Lokális közösségi hálót épít a Mi Utcánk.hu

Lokális közösségi hálót épít a Mi Utcánk.hu
A Facebook globális gondolkodását fordítja lokálisra a magyar startup a Mi Utcánk.hu. Ezt díjazta a Lenovo Motivátor Nagydíj zsűrije szerdán.

Az eddigi globális startup koncepcióknak fordít hátat az a fejlesztés alatt álló közösségi platform, amely úgy tervezi, hogy Magyarországot, majd Európát hódítja meg sok ezer kisközösség megszólításával. A verseny bírálói ezt az új lehetőséget látták meg a tehetséges egyetemisták által tervezett projektben. Az ötlet még a BME-Corvinus Hackathonon született október első napjaiban, de azóta a csapat sokat dolgozott a megvalósításon.

A problémát abban látták, hogy a legnagyobb közösségi oldalak sok milliónyi felhasználója virtuális kapcsolatok sokaságát, hálózatát valósítja meg. A virtuális közösségek azonban számos feladatra alkalmatlanok, a barátaink egy részével soha sem találkoztunk, illetve sokukkal évek óta nem láttuk egymást. Személyes kapcsolataink nem erősödnek, inkább távolítanak a valódi dolgoktól. Kapcsolattartásra, kommunikációra kiválóan alkalmas határtalan lehetőség, azonban ha kölcsön szeretnénk kérni egy fúrót a szomszédunktól könnyen lehet, hogy megoldhatatlan feladattal kerülünk szembe.

A Mi Utcánk.hu ennek a problémának a megoldását kínálja. Azon kisközösségeknek kínál platformot, amelyek szeretnék jobban megismerni saját környezetüket. A projekt egy falu, kerület, vagy akár egy lakóközösség közösségét szólítja meg lokálisán. Az ember léptékű, átlátható közösségi oldal szerkesztői és tagjai könnyedén szólíthatják meg egymást az oldalon keresztül. Probléma nélkül csereberélhetnek tárgyakat, szívességeket. Kaphatnak híreket az őket érintő kérdésekben. Mikor lesz az iskolai ünnepély? Mikor lesz lomtalaítás? Hol helyezhetjük el a szelektív hulladékot?

A projekt másrészről élénkítheti a közösséget kiszolgáló boltok és szolgáltatások iránti érdeklődést. A környéken dolgozó iparosok, a kisbolt és az OTP is célzott szolgáltatásokkal, kedvezményekkel szólíthatja meg a kisközösséget.

A Lenovo Motivátor Nagydíját, egymillió forint készpénzt szerdán vehették át a nyertesek, a szolgáltatás indítását pedig tavaszra tervezik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!