Közel egymillió eurós befektetést kaphatnak a legjobb egészségügyi startupok

Közel egymillió eurós befektetést kaphatnak a legjobb egészségügyi startupok
A HealthInnovator Programme küldetése, hogy olyan magyar innovatív egészségügyi vállalkozásokat támogasson exporttevékenységük növelésében, amelyek hamarosan életek millióinak megmentését segíthetik. A Startup Campus Inkubátor által szervezett programban az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures vesz részt tőkefinanszírozóként, összesen 940 ezer euró összegű elérhető befektetéssel. A csapatok jelentkezését július 30-ig várják a szervezők.

A Startup Campus Inkubátor szervezte üzletfejlesztési program nemzetközi környezetben, világszínvonalú mentorokkal készíti fel az innovatív vállalkozásokat a külpiacra lépésre. A képzés bevált akcelerációs módszertannal, megfelelő globális hálózat biztosításával és nemzetközi szakértőkkel segíti, valamint finanszírozza a magyar egészségügyi startupokat. A kurzusok végén a csapatok a Hiventures előtt mutathatják be projektjeiket. A HealthInnovator Programme célja, hogy öt csúcsminőségű egészségügyi startupot támogasson 58 ezer euró értékű kezdeti beruházással és további finanszírozással 130 ezer euró összértékben.

A programhoz igazgatóként csatlakozott a ma már az osztrák tőzsdén jegyzett innovációs ügynökség, a Startup300 és a Pioneers korábbi vezetője, Csendes Olivér. „A magyar piac a méretéből kifolyólag legfeljebb tesztpiac és a validáció első állomása lehet globálisan gondolkozó vállalkozók számára. A korai nemzetközi piacra lépés szükségessége azonban megnehezíti a hazai (és más kisebb piacokról induló) alapítók dolgát. A HealthInnovator Programme ezt a nehézséget hivatott áthidalni azzal, hogy mi világszinten is elismert, külföldi mentorokkal nemzetközi környezetbe helyezzük a cégeket, így növelve exportképességüket. A program keretében összesen 940,000 eurós befektetési keretösszeggel azokat a spin-off vállalkozásokat vagy startupokat karoljuk fel, akik már kutatások által validált megoldáson dolgoznak" - mondta a programigazgató és vállalkozás szakértő.

A program olyan magvető fázisban lévő, validált ötlettel vagy prototípussal rendelkező magyar startupok jelentkezését várja, akik a digitális egészségügy megoldásaival, betegközpontú újításokkal vagy akár a közegészségügy és kórház menedzsment területét illető innovációkkal foglalkoznak. Tizenkét workshop és több mint harmincnyolc személyes konzultáció készíti fel az öt kiválasztott csapatot egy cég alapításának, fejlesztésének, valamint külpiacra jutásának kihívásaira.

A jelentkezésre július 30-ig van lehetőség az alábbi oldalon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Startup, inkubátor