Két magyar sikertörténet Amerikában

Két magyar sikertörténet Amerikában
A Nemzeti Innovációs Hivatal és a Traction Tribe közös eseményén Silicon Valley-ből jelentkeztek be a US MAC-re bejutott magyar startupok. Még messze vagyunk a sikertől - állítja a Traction Tribe vezetője.

Karácsony és szilveszter között 48 startup készítette el pályázati anyagát arra a felhívásra, amelyet a Kádas Péter vezette Taction Tribe inkubátor tett közzé. A kiírás szerint Magyarország a 2014-es US Market Access Center által szervezett Tech Match-re küldhet két startupot a Szilícium Völgybe, ahol mammut cégek várják innovációra éhesen a magyar vállalkozókat. A cégek listája is igen vonzónak tünhetett a jelentkezők számára, hiszen többeke között a British Telecom, az Amazon, a SingTel, a Qualcomm, az Adobe, a Fujitsu, a Sony, az Intel, a Microsoft, és Standard Chartered Bank is a listán szerepelt.

48 jelentkező közül sikerült az amerikai zsűrinek kiválasztania a két kijutót, a Be-novative és a Remotaid csapatát, akiket az inkubátor szakemberei legjobb tudásuk szerint igyekeztek felkészíteni. A magyar startupok így lehetőséget kaptak a Szilícium-völgyben történő személyes prezentációra, 2014. február 4-6. között.

A döntőbe került Be-novative egy informatikai platform létrehozásával támogatja a kollektív kreativitást vállalatokon és szervezeten belül, míg a Remotaid egy forradalmian új orvos-technológia műszer, mely új lehetőséget teremt a korszerű terhesgondozásban.

Az amerikai startup versenyre összesen négy országból (Németország, Észak-Írország, Csehország, Magyarország) több mint 100 startup adta be jelentkezését. Közülük került kiválasztásra az a két magyar induló technológiai vállalkozás.

A tegnap esti eseményen élő egyenesben kérdezhettek a budapesti érdeklődők a két sikeres csapattól, illetve a velük kint levő felkészítőjüktől.

Az eseményen elhangzottak szerint ez a verseny ismét arra lesz jó, hogy megmutassuk magunk a világnak, s még többet tanuljunk arról, hogy miként is lehetnénk sikeresek az amerikai piacon. Az eseményen Kádas Péter a Traction Tribe vezetője többször hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy Amerikában sikert érjen el egy hazai startup, mindenképpen oda kell költöznie, hogy megértse a leendő piacát. Ahogy fogalmazott a saját egónkat legyőzve, lehetünk ott sikeresek.

A hivatal startupokkal foglalkozó alelnöke Korányi László a rendezvényen kifejtette, hogy már a középkorban is elmentek külföldre a céhlegények a tudást megszerezni. A hazai szakemberek is csak így szerezhetik meg a sikerhez szükséges tudást, s ennek birtokában hazatérve érhetnek el további sikereket.

A Nemzeti Innovációs Hivatal frissen kinevezett vezetője Spaller Endre is megjelent az eseményen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!