Intimkozmetikai franchise és gin tonik: repkedtek a befektetési ajánlatok a Cápák között első adásában

Intimkozmetikai franchise és gin tonik: repkedtek a befektetési ajánlatok a Cápák között első adásában
A vállalkozások széles palettája mutatkozott be a hetedik évad első adásában. Vizelet tölcsér, társalkodó játék, gin tonik, füstölőfa és egy intimkozmetikai franchise is szerepelt a vállalkozók ajánlatai között.

Tabudöntögető vállalkozás – vizelet tölcsér felett tanakodtak a Cápák

Egy kifejezetten nőknek tervezett intimhigiénés eszköz, a helpee kapcsán lépett a Cápák elé Molnár Boglárka, aki saját tapasztalatok és a papíriparban jártas férjével végzett termékfejlesztést követően dobta piacra a vizelet tölcsért. A vállalkozó célja nem más, mint két éven belül láthatóvá tenni a terméket, valamint meghódítani azt, az elmondása szerint szűz piacot, amelyen szinte minden nő érintett. Míg a Cápák többsége a befektetési számok bűvöletében merült el, addig Moldován András a termék működését próbálta értelmezni, amely nem kis derültséget okozott a befektetők körében.

 

Bár Balogh Levente kacérkodott a befektetés gondolatával és Sárospataki Albert társa is lett volna az üzletben, azonban a vállalkozó nem fogadta el a 15%-15%-os tulajdonrésszel járó ajánlatot. Így befektetés nélkül távozott, ám egy cseppet sem volt csalódott.

Gin tonik pezsgette fel a Cápákat

Pálinkafőzéssel kezdték, gin készítésével folytatják az alkoholok piacának meghódítását a Carly’s tuajdonosai, Czomba Bianka és Beliczay Zsolt. A páros termékei már több elismerésben is részesültek és míg a pálinkák világában otthonosan mozognak, a dobozos gin tonikkal egy új területre tévedtek, ahol szeretnének úttörők lenni. A házasok felkészültsége lenyűgözte Moldován Andrást, aki a pitch-et követően akár „vakon” is befektetett volna az üzletbe. Sárospataki Albert azonban olyan üzleti ajánlatot tett, amely után nem volt kérdés: a Carly’s az ő befektetésével és mentorálásával megy tovább.

 

„Vannak olyan álmok, amelyekből jobb felébredni” – Balogh Petya még sose fogalmazott ilyen élesen

Még Cápatársai is megdöbbentek Balogh Petya keménységén, amikor a társalkodó játék, azaz a LovEat kapcsán fogalmazta meg üzleti meglátásait. Szakály Andrea egy papír alapú partedlivel lépett a befektetők elé, amelyen 50 szám összemaszatolásával és a hozzájuk kapcsolódó kérdések megválaszolásával lendítene az otthoni beszélgetések dinamikáján. Dr. Varga Eszter üzleti coach-ként több szempontból sem találta befektetésre érdemesnek a vállalkozást, azonban Balogh Petya még nála is keményebben fogalmazott. „Ez egy marhaság” – kezdte az érvelést a Cápa, aki befektetőtársaihoz hasonlóan nem szállt be a társalkodójáték-bizniszbe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!