Idén is pályázhatnak az innovátorok

Idén is pályázhatnak az innovátorok
Az elmúlt két év zseniális pályamunkái után ismét meghirdették a HTE Fekete László-díjat. A hazai távközlési és informatikai szakma kiemelt tagja, Fekete László emlékére létrehozott díj az infokommunikációs innovátorok elismerésére hivatott. A zsűri 2022. október 1. éjfélig várja a jelentkezőket, akiktől mindössze egy maximum 6 oldalas, tevékenységüket bemutató pályázati anyagot kér. A jutalmazás impozáns: a szakmai elismerés mellé 1.000.000 Ft is jár az év innovátorának.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) éves nagyrendezvényeivel, tematikus konferenciáival, tehetséggondozó tevékenységeivel járul hozzá az infokommunikációs szakma vérkeringéséhez. 2020-ban az ICT szegmens jeles képviselőivel karöltve a magyar innovátor, Fekete László (1960-2017) emlékére létrehoztak egy impozáns szakmai kitüntetést, így immáron harmadik éve keresik és jutalmazzák az év innovátorát. A díj névadója évtizedeken át volt ismert szereplője a hazai távközlés és informatika vezető közösségének, jónéhány ma is használt szolgáltatás fűződik a nevéhez, többek között a WAP, a mobilinternet megteremtése hazánkban, az IPTV bevezetése kábeltévé hálózaton és a mobiltévé. A szakmai előrelátás és ráérzés mellett igazi nagysága abban rejlett, hogy újszerű ötleteit annak megfogalmazásától egészen a megvalósításig végigvitte, miközben megannyi szakembert kinevelt és motivált.

– Minden erőmmel azon leszek, hogy ne csak a múlt- és jelenbeli, hanem jövőbeli hozzáállásommal és eredményeimmel is érdemes legyek erre a díjra – így fogalmazott Nagy Gergő, az EvoAId alapító-ügyvezetője, aki az első HTE Fekete László-díjat tudhatja magáénak. Ő egy mély neurális hálózatalapú mozdulat- és esés felismerésére épülő White Label okostelefon-alkalmazást talált ki és valósított meg személybiztonsági és egészséggondozási szolgáltatásokhoz. A 2021-es pályázat nyertese pedig a Magyar Telekom M2M and Campus Development Product Ownere, Soós Gábor, aki a kisebb, de megbízható mobilhálózatok ipari létjogosultságát ismerte fel, és intenzív kutatásai, számos mérése és modellezése meghozta a várt eredményt: sikeres campusnetwork-megoldását mostanra több cég és nemzetközi vállalat alkalmazza.

– Rendkívül megtisztelő, hogy egy ilyen neves szakértőhöz hasonlítanak, és érdemesnek találtak a díjra! Meg is vagyok illetődve, hogy milyen komoly elismeréssel és szakmai ismertséggel jár ez – mondta el Soós Gábor a díjátadó után.

Az innovációs program létrehozói idén is várják azon újítók jelentkezését, akik az infokommunikációs szegmensben alkotott termékük és/vagy szolgáltatásukon keresztül szívesen bemutatnák innovátori képességeiket és rátermettségüket. A rövid pályázati anyagokat 2022. október 1. éjfélig fogadják a szervezők.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!