Fucsovics Márton mentorálja a magyar sporttechnológiai startupot

Fucsovics Márton mentorálja a magyar sporttechnológiai startupot
Fucsovics Márton, ATP TOP 50-es teniszező a SportTech Hungary Program nagyköveteként támogatja a Rebound Sports nemzetközi piacra lépését. A TV2 Mokka műsorában jelentették be az együttműködést, melynek keretében a sportoló szakmailag mentorálja a céget.

A magyar tulajdonban lévő, feltörekvő vállalkozás a SportTech Hungary Program támogatásával új külpiaci lehetőségeket keres, melyben Fucsovics Márton, világhírű teniszező is közreműködik. A Rebound Sports Kft. fő tevékenységként keményborítású teniszpályák tervezésével, kialakításával és megvalósításával foglalkozik, elsősorban Magyarországon, illetve a környező közép-kelet európai országokban. A cég az évek során egyre nagyobb ismertségre tett szert a nemzetközi tenisz világában, és a sportági szövetségeknél és versenyszervezőknél is fontos szereplővé vált számos európai országban. A magyar startup biztosította a mobil keménypálya borítást többek közt a tavalyi, nézettségi rekordot döntő Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzésen is.

,,A program keretében a sportolók által egy olyan segítő kezet kapunk, ami megkönnyíti a külföldi partnerekkel való tárgyalási folyamatokat. Tavaly Marcin keresztül eljutottunk a Djokovic akadémiára, illetve a jelenleg is tartó ATP versenyen mi is segítjük a pályák karbantartását Belgrádban"- mondta Freund Krisztán, a Rebound Sports Kft. ügyvezetője.

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzésére jött létre nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

,,Megtisztelő érzés nagykövetként részt venni egy ilyen összefogásban. A világversenyeken való részvétel során sikerült Magyarországot képviselnem és egy nemzetközi kapcsolati rendszert felépítenem, melynek felhasználásával próbálom a magyar cégeket támogatni és a külföldi megállapodásokat elősegíteni. A tavalyi Davis kupán a Rebound Sport pályáján nyertünk és jutottunk fel a világcsoportba, így csak jó élményem fűződik hozzájuk" - nyilatkozta Fucsovics Márton, ATP TOP 50-es teniszező.

A programba beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára. Kiválasztásuknál fő szempont volt, hogy nemzetközileg validált, innovatív terméket vagy szolgáltatást kínáljanak, amelyet esetleg már külpiacokon is értékesítenek, valamint, hogy már rövid távon is exponenciális növekedési potenciállal rendelkezzenek. A programban részt vevő nyolc innovatív vállalkozás május 27-én mutatkozik be az USA piacán, mely eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://www.startupcampusglobal.com/sporttech-conference-usa .

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!