Előfizetős webshop férfiaknak

Előfizetős webshop férfiaknak
A hétvégi egyetemi ötletverseny forradalmasíthatja a webshopok világát. A BGF Hackathon győztes csapata érdekes újításával a férfiakat célozza meg.

Milyen érdekes lenne, hogyha minden hónapban megérkezne a postás azzal a fehérnemű és zokni csomaggal, amelyre az egyébként nem kifejezetten webshop használó férfiak előfizettek. Ezzel az ötlettel állt a hétvégén zsűri elé a Hackathon-in-a-Box versenyén egy fiatalember.

Az ötlet több szempontból is izgalmas. Egyrészt még sosem hallottunk előfizetéses alapon működő webáruházról, illetve sosem gondoltuk volna, hogy a megszokott dolgokon kívül el tudjuk képzelni, hogy mást is előfizetnének a felhasználók. Az ötlet azonban tarolt, annyira, hogy a zsűriben vita sem merült fel azzal kapcsolatban, hogy a megcélzott - többnyire még egyedülálló - fiatal férfiak előfizetnének-e alsónadrágra, zoknira.

Az innovatív megoldás alapgondolata, hogy sokan nem szeretnek boltokban fehérnemű és zokni után rohangálni, s mivel amúgy is az internetet aktívan használó célcsoportba tartoznak, egy rugalams és felhasználóbarát webshop segítségével ezt a problémát az ötletgazdák levennék az előfizetők válláról. A fehérnemű csomagokat ajándékba is megrendelhetnék a szeretteikről gondoskodni vágyó anyukák, vagy feleségek is.

Az ötlet nevét érdemes megjegyezni ugyanis a Gents Pack - azaz az Úri holmi - projekt ezzel nyerte el a hétvégi egyetemi ötletverseny fődíját. A szervezők tapasztalata szerint a versenyeiken megszületett sikeres ötletek jó része meg is valósul. Így nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan megrendelhetjük a Gents Pack szolgáltatását.

Az idén már a hatodik versenyét megszervező Hackathon-in-a-Box sorozat aktuális két napos rendezvényén prezentált 30 ötlet közül végül 9-et válogattak be a legjobbak közé. Ezek között több közösségi és szociális megoldás is volt, de akadt szülőknek célzott átfogó portál is.

Az ötletverseny egy korábbi - a BME-n rendezett - versenyén született meg az általunk is bemutatott mikroközösségeket létrehozó platform a Miutcánk.hu, amely nem régiben elnyerte a Lenovo Motivátor Nagydíj egymilliós fődíját. A verseny sorozat fontos eleme a hazai startup ökoszisztéma utánpótlás-képzésének, szervezői jövőre havi egy rendezvénnyel szeretnék a startup ötletek megszületését segíteni.

Fotó:Töltéssy Dávid

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!