Elkészült a startupvilág térképe

Elkészült a startupvilág térképe
A Visual.ly összeállt a Cruchbase adatbázisával és vizualizálta az eddig felderített legnagyobb startup univerzumot. Lenyűgöző munka, szakmailag ötös.

Hihetetlen összaállítást készített az egyik legjobb infografika szerkesztő megoldás a Visual.ly. A Techcrunch aloldalaként működő CrunchBase navű startup adatbázis adatait felhasználva alkotta meg azt a "térképet", amely eddig a legátfogóbb képet mutatja az ismert startup világról.

A kategorizált projektek egy olyan vizuális térképre kerültek, amelyen 12,000 venture capitalist (kockázati tőkés), 29,000 startup, and 34,000 alapító található. A Startup Universe névre hallgató projekt folyamatosan bővül, így egyre hasznosabb az összefüggések megtalálsához.


A startup projektek kereshetőek is a rendszerben, így ha egy startupról szeretnénk megtudni, hogy ki fektetett bele, kik az alapítói, vagy hogy mikor lépett új befektetési fázisba, akkor a bolygószerű nézetből minden adatot megtudhatunk. Az egyes befektetések, külön is kilistázhatók, illetve megnézhetjük azt is, hogy az általunk keresett invesztor hány befektetést tudhat magáénak.

Az infografika újabb  alkalmazási területre tört be és az adatvizualizációvel foglakozó Visual.ly bebizonyította, hogy nem csak információ megosztásra, népszerűsítésre alkalmas a programjuk, hanem hasznos szolgáltatások alapjául is szolgálhat az oldaluk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!