Egy magyar csapat változtatná meg azt, ahogyan nyelvet tanulunk

Egy magyar csapat változtatná meg azt, ahogyan nyelvet tanulunk
Az alapító csapat vezetője, Szatmáriné Majoros Judit és nyelvtanár kollégái azt tapasztalták, hogy a legtöbb idegen nyelvet tanuló számára a szóbeli kommunikáció jelenti a legnagyobb kihívást. Rengetegen vannak vele úgy, hogy simán megírnak egy emailt angolul és nem jelent gondot az idegen nyelvű újságcikkek olvasása sem, de ha meg kell szólalni, már elbizonytalanodnak, szoronganak vagy egyszerűen lefagynak.

A tapasztalt nyelvtanárokból álló csapat kidolgozott egy olyan párbeszéd-gyakorlatokra épülő tanítási-tanulási módszert, mely kifejezetten a társalgási rutinszerzésre fókuszál üzleti és hétköznapi témákban.

Mivel nem mindenki jut el magántanárhoz vagy nyelvtanfolyamra, a csapat úgy döntött, hogy digitalizálják saját fejlesztésű módszerüket, hogy a tanulók bárhol és bármikor gyakorolhassák az angol szóbeli kommunikációt. A megvalósításban egy tapasztalt mérnök informatikus, Tóth Adrián segített, így született meg az AI-alapú megoldásokra épülő Talk@Ease app első prototípusa, melynek célja, hogy a felhasználók interaktív beszélgetési szituációkon keresztül fejleszthessék idegen nyelvi szóbeli kommunikációs készségüket.

Rangos elismerések
Az ígéretes prototípus meggyőzte Magyarország egyik legnagyobb befektető vállalatát, így a Hiventures pénzügyi segítségével, 2022 második negyedévében az app kiléphetett a nagyközönség elé. Már az első verzió számos hazai és nemzetközi elismerést kapott, 2022 nyarán például Vodafone Digitális Díjat nyert, 2022 őszén, pedig a British Council az év 5 legjobb nyelvoktató terméke közé választotta az alkalmazást Digitális Innováció kategóriában.

A német verzió
Az utóbbi néhány hónapban egyre több Talk@Ease app használó kereste meg a csapatot azzal a kérdéssel, hogy lesz-e az alkalmazásnak német beszédgyakorló verziója. Mivel a technológia viszonylag könnyen adaptálható más idegen nyelvekre, Judit és Adrián úgy döntöttek, belevágnak egy Brancs kampányba, hogy közösségi finanszírozás segítségével megvalósulhasson a hiánypótlónak számító német beszédkészség fejlesztő alkalmazás. A kampány során az érdeklődők kedvezményes áron elővásárolhatják az előfizetést, így hozzájárulva a német verzió elkészítéséhez és az app továbbfejlesztéséhez.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!