Egy madzagnyira a világhírtől

Egy madzagnyira a világhírtől
Két magyar srác gondolt egy nagyot és feltette a Kickstarterre az ötletét, amely remélhetőleg számos embernek teszi kényelmessé a tablet használatot.

Azt szoktuk mondani, hogy az ötleted legyen egyszerű, mint a facsipesz. Hogy őszinte legyek a Laptape névre hallgató tablet-kiegészítő nem sokkal bonyolultabb az említett fából készült eszköznél. Gyakolatilag nem több, mint egy madzag. Arra jó, hogy segítségével könnyebb legyen az ölünkben elhelyezni a táblagépünket. Az ötlet szerintem jó és meglepően használható megoldást kínál a tablet és laptop felhasználók egy meglehetősen valós problémájára. A madzag tulajdonképpen könnyen hordozható és láthatóan a feladatát is kiválóan betölti. Márkázva, logózva ajándéknak is megteszi.

A két ötletgazda Müller Tamás és Demmel Dániel gondolt egy nagyot és ötletét elhelyezte a Kickstarteren. Tamásról tudtuk, hogy tele van ötletekkel, sokszor megfordult a hazai startup versenyeken, s egy korábbi kreatív akciójára a Vodafone-nál szinte mindenki emlékszik.

A most elindított kampányban mindössze tízezer fontot szeretnének összgyüjteni, ami nem elérhetetlen cél egy ilyen projekt esetében. A hazai projektek közösségi finanszírozási hajlandósága az utóbbi időben jelentősen növekedett, bár a sikeres kampányok aránya elég alacsony. Információink szerint a napokban egy másik ismert startup a "Minibreak" is indít egy Indiegogo kampányt. 

Az látszik, hogy a kampányok a nagyon sikeres Ring Clock óta egyre profibbak. A Laptape pont olyan, mint bármelyik amerikai társa, s remélhetőleg a Minibreak sem marad el ettől a szinttől. A közösség pedig majd eldönti a projektek sorsát, illetve sikerét vagy bukását.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!