Cseperedő startup-irodalom

Cseperedő startup-irodalom
Két hete egy hasznos kézikönyv, most egy esettanulmány jelent meg a hazai startupokról. A kézikönyv digitálisan is elérhető mindenkinek a NIH oldalán.

Eddig jórészt csak idegen nyelvű szakirodalommal ismerkedhetett a hazai kezdő vállalkozó. Ezt a rossz szokást törte meg a Nemzeti Innovációs Hivatal júniusi konferenciáján A 16 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a startupokról című kiadvány. A csinos design mellett meglehetősen bennfentes tartalom hasznos kézikönyve lehet a startuppereknek, mivel a kezdetektől igyekszik végigvezetni az olvasót a startup világ zegzugos útvesztőin.

A könnyed stílus mellett, az érthető és jól összeszedett tartalom igazi hiányt pótol a startup világban. A szerző évek óta a cseperedő hazai ökoszisztéma ismert krónikása, szakértője, tanácsadója, belülről látja a folyamatokat és ennek megfelelően kiváló tanácsokkal látja el írásában azokat, akik most szándékoznak belevágni egy ötlet válallkozássá alakításaba.

A Nemzeti Innovációs Hivatal által kinyomtatott példányok pillanatok alatt elfogytak, de szerencsére a könyv elektronikus formában is elérhető. Kifejezetten tabletre célzott nyári olvasmány, amelyet erről a linkről lehet letölteni.


A hónap másik érdekessége a Széchenyi István Szakkollégium hallgatói által írt és szerkesztett tanulmány kötet a Hozam-rafting, amely a magyar kockázati tőkebefektetések esettanulmányait adja közre. 9 kifejezetten izgalmas befektetés részleteibe avatja az olvasót, a feldolgozott cégek között a legizgalmasabbak talán a Vatera, a Wizz Air és a Cryo.
A Corvinus Egyetem hallgatói igazán nagyszerű munkát végeztek, olyan részleteket ismerhetünk meg a könyvből, amelyeket eddig még senki sem publikált.

A kötet kiválóan mutatja be, hogy miként képes a kockázati tőke hasznos segítséget nyújtani a vállalkozások sikeréhez, miként juthat el a sikeres exitig a befektető és a vállalkozó. A könyv, mint kutatómunka is figyelemre méltó.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!