Budapestre költözik a nagy Szilícium-völgyi hálózat

Budapestre költözik a nagy Szilícium-völgyi hálózat
Budapesten nyitja meg legújabb nemzetközi képviseleti irodáját a világ legnagyobb, korai fázisú startupokkal foglalkozó akcelerátora, a Founder Institute. Az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben alapított üzletfejlesztési hálózat már a világ több mint 200 nagyvárosában segíti a kezdő vállalkozásokat saját, helyi szervezettel. A Founder Institute Hungary most meghirdetett programja egyedülálló nemzetközi üzleti kapcsolatrendszert, a régió legsikeresebb üzletembereinek bevonásával mentori támogatást és akár befektetési ajánlatot is kínál a résztvevő induló tech cégeknek.

Dimenzióváltást hozhat a magyar technológiai startup közegbe a Founder Institute hazai megjelenése. A hivatalos akcelerátor program mellett a Founder Institute Hungary ingyenesen elérhető, online eseménysorozatot is indít, melynek célja a tudásátadás, a vállalkozói kultúra fejlesztése. Ennek keretében a kezdő vállalkozók, startupperek nemzetközi nagyágyúktól és a magyar startup világ legkiemelkedőbb szakembereitől kaphatnak hasznos útmutatást, tanácsokat a vállalkozásépítés fortélyai kapcsán. A Founder Institute magyar programját három tapasztalt startup guru: Bohner Tamás (Drukka Startup Studio, Intellitext Akcelerator), Horváth Balázs (Startup Grind Budapest), és Ivánka Iván (Ivanka Consulting) vezeti.

Top szakemberek segítik a vállalkozásokat

A magyar programban mentorként a régió legjelentősebb startup befektetői, cégalapítói és felsővezetői támogatják tudásukkal a résztvevő induló vállalkozásokat. A teljesség igénye nélkül a Founder Institute Hungary tevékenységét mentorként támogatja többek között:

Kozma Andrea, az Innovations Lab vezetője,

Károlyi Antal, a HUBAN seed befektetője,

Weibel Balázs, az Intellitext igazgatósági tagja,

Bálint Viktor, a BnL Accelerator partnere,

Málnay Barnabás, a SmartwareTech partnere,

Szluha Dénes, a Hiventures befektetési igazgatója,

Kiss Ferenc, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektorhelyettese,

Dénes Gábor, a Solus Capital befektetési igazgatója,

Hild Imre, a Global Traction globális ügyvezető partnere,

Pereczes János, az MKB Bank Fintechlab ügyvezető igazgatója,

Hradszki László, a Hiventures igazgatótanácsának tagja,

Oszkó Péter, az Oxo Holdings ügyvezetője,

Galácz Ábel, a Lead Ventures igazgatója,

Kukoda Péter, az Antenna Hungaria Innovációs Kft. ügyvezetője,

Hajnal Tamás, a Széchenyi Tőkealap-kezelő igazgatósági tagja,

Várady Zoltán, az Intellitext ügyvezetője.

Belépő a nemzetközi startup elitbe

A Founder Institute Hungary 2021 januárjában induló akcelerátor programja keretében a résztvevő korai fázisú vállalkozások:

Speciális mentorálási folyamatban vehetnek részt több mint 50 neves befektető és vállalkozó közreműködésével.

Közvetlenül profitálhatnak a Founder Institute nemzetközi tapasztalatából, mellyel mára vállalkozások sorát segítette sikeres piacra lépéshez és összesen 950 millió dollárnyi befektetéshez.

Nagy eséllyel pályázhatnak a Founder Institute további utókövetési programjaira (Pl. Founding Lab), és még hosszú évekig szakértői támogatásban részesülnek.

Illetve egyedülálló nemzetközi üzleti kapcsolatrendszer nyílik meg előttük, melynek jelenleg több mint 4300 alumni cégalapító és 14 000 befektető-mentor a tagja a világ több mint 200 városában.

A program elképesztő eredményekkel büszkélkedhet: a résztvevő vállalkozások 78%-a stabil piaci szereplővé vált. Számos startupnak pedig olyan világhírű befektető cégek magvető akcelerátor programjába is sikerült bejutnia, mint az Y Combinator, a Techstars vagy az Andreseen Horowitz, illetve több, mint 50%-uknak sikerült a piaci átlagnál magasabb cégértékelés mellett nemzetközi befektetőktől tőkét bevonnia.

A magyar programot sikeresen elvégző vállalkozások mindegyike befektetési ajánlatot kap a Drukka Startup Stúdiótól, Magyarország legnagyobb és legeredményesebb korai fázisú befektetési alapjától vagy az Intellitext hardver- és IOT startup-befektetőtől. Az érdeklődők október 25-ig kedvezményes áron jelentkezhetnek a programba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!