Brazil startupoknak nyílik lehetőség az európai piac megismerésére Magyarországon keresztül

Brazil startupoknak nyílik lehetőség az európai piac megismerésére Magyarországon keresztül
Nemzetközi piacra lépésre felkészítő program indul Discover Hungary néven innovatív brazil vállalkozások számára. A Brazil Nagykövetség és az Innovation Diplomacy Program támogatásával, valamint a Startup Campus és a uGlobally szervezésében induló üzletfejlesztési képzést március 30-án egy online esemény keretében mutatták be. A program célja, hogy hidakat építsen a brazil és magyar piac között, elősegítve a hazai vállalkozói ökoszisztéma felfedezhetőségét a dél-amerikai országban, valamint Magyarország ismertségét a brazil vállalkozások körében, mint első belépési pont az európai piacra.

A Discover Hungary a nemzetközivé válás folyamatába nyújt betekintést a magyar piaci igényeken és gyakorlatokon keresztül. Az interaktív program amellett, hogy a jelentkezőket felkészíti a külföldi piacra lépésre, megismerteti őket különböző módszertanokkal a nemzetközi terjeszkedési stratégia felállításához. A 2 hetes bootcamp program keretei között kulcsfontosságú magyar és európai szervezetek segítik a brazil cégek beilleszkedését a helyi ökoszisztémába.

A 4 intenzív, félnapos workshopból álló képzés a terjeszkedni készülő brazil startupokat többek között támogatja a számukra legmegfelelőbb piac megtalálásában Európán belül, piacra lépési stratégia felállításában, a termékpiaci illeszkedés tesztelésében, nemzetközi skálázhatóságban, illetve helyi ökoszisztéma szereplőkkel való kapcsolatkötésben.

"Izgalmas kihívás számunkra, hogy Dél-Amerika legnagyobb országának innovatív vállalkozásait Magyarországon keresztül ismertethetjük meg az európai piaccal. Az ehhez hasonló bilaterális programjaink nagyban ösztönzik a hazai ökoszisztéma felfedezhetőségét és bekapcsolódásunkat a globális innovációs körforgásba. Aktívan szeretnénk hozzájárulni, hogy a nagyvállalatok mellett innovatív, gyors növekedésű külföldi vállalkozások is hazánkat válasszák", mondta Kovács Zsolt a Startup Campus vezetője.

2022-ben a magyar-brazil diplomáciai kapcsolat a 95. évfordulóját ünnepli, amely időszakban a két ország szilárd és széles körű kapcsolat kiépítésére törekedett. Magyarország és Brazília a jövőbe való befektetésként egyaránt fontosnak tartják az együttműködést az innováció és a fiatalok képzése területén. Brazíliában jelenleg körülbelül 12,000 aktív startup működik, illetve 9 aktív "unicorn" stádiumú startup vállalkozással rendelkezik, amelyek aktívan hozzájárulnak a vállalkozók következő generációjának érvényesüléséhez a térségben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!