Azeri startupok terjeszkedhetnek Magyarországon

Azeri startupok terjeszkedhetnek Magyarországon
Öt kiválasztott innovatív vállalkozás érkezett Budapestre, hogy a Discover Europe - Azerbajdzsán program keretében egy hét napos üzletfejlesztési túra során nyerjenek rálátást a hazai startup ökoszisztémára a lehetséges terjeszkedés reményében. A validációs program az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade, a bp és a Startup Campus szervezésében azzal a céllal jött létre, hogy minél több azeri innovációnak adja meg a lehetőséget az európai piacra lépésre és növekedésre.

Hét napos üzletfejlesztési túrával ért véget az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade és a Startup Campus szervezésében megvalósult Discover Europe - Azerbajdzsán program. A 10 hetes akcelerációs program idén ősszel vette kezdetét azért, hogy segítsen a résztvevőknek kapcsolatokat építeni a piacok kulcsszereplőivel, összehozza őket iparági mentorokkal, befektetőkkel és vállalkozásokkal, valamint láthatóságot biztosítson számukra.

Az öt legjobb azeri startup rálátást nyert a magyarországi cégalapítás gazdasági és jogi hátterére. Személyes találkozókon vehettek részt hazai cégekkel, befektetőkkel és startupokkal azért, hogy egy pontos képet kapjanak a magyar piacról és annak lehetőségeiről. A vállalatok különböző ágazatokban tevékenykednek; a Voicedocs automatikus beszédfelismerő rendszert fejleszt, a YooChamp különféle kihívások teljesítésével segíti cégek és diákok együttműködését, az Insure.az online biztosítási portált kínál, a Spendonate lehetővé teszt a felhasználóknak a vásárlásból szerzett pénzvisszafizetést eladományozni, az InsightHunter pedig marketing és reklám cégek munkáját teszi könyebbé a márkákra specializálódott keresőmotorjával.

„A tavalyi évben indítottuk el európai piacra lépést támogató programunkat, mellyel célunk a növekedési fázisban lévő technológiai vállalkozások támogatása európai működésük kialakításában Budapesten keresztül, majd tovább városokban támaszkodva a Startup Campus hálózatára. Magyarország nemcsak a nagyvállalatok számára lehet jó letelepedési célpont, hanem a következő években meghatározó technológiai cégek számára is. A most véget ért programból az Insure.az és Voicedocs csapataival folytatjuk az együttműködést, melynek keretében előkészítjük az európai piacon való megjelenésüket.” – mondta Kovács Zsolt a Startup Campus ügyvezetője.

A Discove Europe folytatásaként a Startup Campus 2022-ben azeri innovatív projektek mellett indiai, brazil, üzbég és fülöp-szigeteki vállalkozásokat fog támogatni, akik Magyarországon, Budapesten keresztül ismerhetik meg Európa startup ökoszisztémáit szerezhetnek üzleti validációt és kezdhetik meg piacra lépésüket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Startup